Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

APB vigilarà la contaminació al port de Maó

S'han instal·lat quatre sensors a llocs diferents de la ciutat per vigilar l'aire i el renou

Aquests aparells vigilaran la contaminació de l'aire i de renous al port de Maó. /

L'Autoritat Portuària de Balears ha finalitzat la instal·lació de 25 estacions de mesura de la qualitat de l'aire en els cinc ports d'interès general que gestiona Així es controlarà l'emissió de gasos i partícules a l' atmosfera i la generació de renou al port de Maó, entre d’altres.

Coneguda com SmartSensPORT, aquesta xarxa neix de l'acord entre l'APB i la Universitat de les Illes Balears (UIB) que s'ha encarregat de fer l'estudi tècnic per a la instal·lació d'aquests aparells de mesura en els ports. L'objectiu és analitzar les dades obtingudes i proporcionar una valoració sobre la correlació entre l'activitat portuària i la contaminació ambiental de la zona a través del monitoratge temporal del nivell de renou, la concentració de partícules i la concentració de gasos.

La informació obtinguda a través d'aquests sensors és enviada a un panell de control publicat a la web de ports de Balears que s'actualitza cada hora i en el qual es representen els valors mitjans dels paràmetres en cada un dels ports. La qualificació de la qualitat de l'aire s'ha establert amb el mateix criteri que el Govern Balear estableix per a les estacions de referència en la comunitat autònoma i es presenta a l'usuari amb la puntuació d'excel·lent, bé, regular o malament.

La implantació de les estacions mesuradores s'ha fet seguint l'informe tècnic elaborat al setembre de 2016 pel Grup de Treball Smart Destination de la UIB. Al port de Maó, les quatre estacions s'han col·locat al carreró d'es Muret, a la terrassa superior de l'edifici del Centre de Salut Verge del Toro, a la Base Naval i a sa Colàrsega.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?