Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

Coca de llanda amb xocolate

Des del Rebost vam voler preparar una coca amb un producte molt arrelat a Torrent, el xocolate, ja que podem considerar esta població com un dels municipis amb més tradició xocolatera del nostre país

Torrent ha celebrat celebra la 4ª Setmana de l'Agricultura dedicada enguany a la garrofera. Des del Museu Comarcal de L'Horta Sud, s'han realitzat exposicions i tallers al voltant de la garrofera. La Cadena SER, amb el seu programa La Llavor, va voler estar allí i participar d'esta setmana emetent el seu programa al costat dels veïns de la localitat.

Evidentment, la nostra recepta no podia faltar, així que des del Rebost vam voler preparar una coca amb un producte molt arrelat a Torrent, el xocolate, ja que podem considerar Torrent com un dels municipis amb més tradició xocolatera del nostre país.

Qui de nosaltres no ha provat alguna vegada el típic brioix de xocolate? Jo personalment he crescut amb ell. Nosaltres hem volgut preparar esta setmana una recepta amb el típic Xocolate Andreu, que tan bons records em porta. Durant el programa vam poder compartir records i tradició, lligats a la gastronomia de la nostra comunitat.

La Llavor es va realitzar des del Museu Comarcal de l'Horta Sud / Santiago Hernández

INGREDIENTS

300g de Xocolate en pols Andreu
300g de sucre
500g de farina
500g de llet
250g d'oli de llavors
3 ous grandària L
La ratlladura d'una llima
4 paperets gasificants

ELABORACIÓ

La recepta és molt senzilla de preparar, i també ens poden ajudar els xiquets de la casa. En primer lloc calfem prèviament el forn a 200 °C i a continuació, en un bol, fiquem els ous i el sucre. Amb l'ajuda d'una vareta barregem bé.

Seguidament hi afegim l'oli de llavors i remenem. Una vegada estiga tot ben integrat hi incorporem el xocolate, la ratlladura de llima i els paperets gasificants blancs. Removem de nou fins que estiga tot ben integrat i procedim a afegir-hi la llet. A poc a poc l'anem abocant en el bol sense parar de remenar.

Finalment tan sols ens queda afegir la farina. L'anem incorporant a poc a poc fins que quede ben integrada i finalment hi afegim els paperets gasificants blaus.

Preparem la llanda d'uns 40cm x 25cm aproximadament amb paper vegetal (de forn). Vessem la mescla en el seu interior i empolvorem amb una miqueta de sucre per damunt.

Ho fiquem tot al forn a 200 °C durant 30 minuts. Passat el temps indicat apaguem i deixem que repose uns 10 minuts dins del forn.

El resultat queda fantàstic.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?