Sociedad
SINDICATS

El Sipaag, disposat a portar a la batllia els càrrecs de relació especial dubtosos

Els sindicats de l'administració es reuneixen amb Demòcrates els quals es coprometen a revisar la Llei de la Funció Pública

Reunió de Judith Pallarés amb representants dels sindicats públics durant la passada campanya electoral. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El Sipaag està disposat a denunciar als tribunals els casos de càrrecs de relació especial dubtosos, encara que la resta de sindicats no ho facin.

El president de la plataforma sindical dels treballadors de l'administració general es mostra contundent en afirmar que ells presentaran la denúncia, si els seus afiliats així ho decideixen en l'assemblea general que s'ha de celebrar el pròxim 10 d'octubre. Lluís Anguita assegura que altres sindicats també s'ho estan pensant però si ells decideixen fer-ho, ho tirarant endavant sense esperar-los.

Per la seva part, el secretari d'rganització del sindicat de mestres, Rubén Monter, no descarta compartir l'acció tot i que demana temps per acabar d'assentar-se, ja que l'executiva de la qual en forma part es va escollir fa tot just una setmana.

La decisió final es prendrà en una assemblea extraordinària de la qual encara no hi ha data fixada.

Modificació de la Llei

D'altra banda, Demòcrates ha manifestat als sindicats de funcionaris que està disposat a introduir millores a la Llei de la Funció Pública.

El president del grup parlamentari, Carles Ensenyat, i les conselleres Ester Molné i Maria Martisella, s'han reunit aquest dimarts amb representants dels sindicats per conèixer els neguits i les inquietuds laborals del col·lectiu de funcionaris.

Durant la trobada s’han tractat temes que afecten el col·lectiu de funcionaris, especialment pel que fa al desplegament de la Llei de la Funció Pública, aprovada la passada legislatura. El president del Sipaag, Lluís Anguita, ha explicat que els consellers demòcrates els van expressar la voluntat de retocar els punts que creguin escaients.

De la seva banda, el secretari general de l'USDA, Gabriel Ubach, insisteix en tornar a començar de zero amb un text nou consensuat i recorda que la l'actual llei no està pensada per als funcionaris que porten temps a l'administració.

Finalment des de DA, l'única línia vermella que es va posar és la de la sostenibilitat.



 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00