Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

El Consell reacciona davant dels aranzels dels EEUU

Miquel Company proposa un primer paquet d'ajudes als empresaris afectats a l'illa

Miquel Company s'ha trobat amb els responsables dels sectors més afectats per la nova política aranzel·lària dels EEUU. /

El conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, s’ha reunit amb el sector agroalimentari i la Cambra de Comerç per analitzar i posar en comú les principals preocupacions entorn de l’anunciada imposició d’aranzels, per part dels Estats Units, a alguns dels productes alimentaris comunitaris de l’economia espanyola, com el formatge, l’oli, el vi i els licors.

El conseller Miquel Company ha assegurat que «ara el prioritari és establir quines són les nostres necessitats i començar a dibuixar un full de ruta. Hem de treballar des de la prudència, però amb previsió per tal de poder ser efectius. També ha afegit que «aquestes empreses juguen un paper important dins l’economia menorquina. Tot i que les empreses són petites, el seu volum d’exportació és elevat, i sabem que es veuran greument afectades.

Company també s’ha mostrat pròxim als agricultors i ha manifestat que «el sector agroalimentari és un actor important dins la societat menorquina. Són mostra de la nostra història, les nostres tradicions i cultura. En defnitiva, són part de la nostra identitat i hem de batallar conjuntament per fer possible que segueixi sent així.

El principal sector que es veuria actualment afectat seria el làctic, qui fa més de 25 anys que comercialitza als Estats Units. Segons les dades del Consell Regulador actualment es comercialitzen al voltant de 170.000 kg a l’any, el que representa un 60% de les vendes a l’exterior i un 6,6% del seu volum total de vendes.

Durant el transcurs de la reunió que s’ha mantingut aquest mat ja s’han començat a perfilar les primeres mesures que s’aplicaran. Segons ha informat el conseller Company aquestes es concreten amb:

Reforç en els ajuts de comercialització i producció, en especial als formatges de Menorca, però també d’altres exportadors.

Creació de noves línies de promoció exterior en col·laboració amb el departament de Promoció Turístca. L’objectu serà que els productes de Menorca guanyin presència en les fres de turisme internacional i, també, partcipar en fres sectorials agroalimentàries on Menorca tndria el seu propi stand.

• Creació d’un pla d’acció per obrir nous mercats d’exportació.

• Relació interinstitucional. Coordinació amb els diferents agents econòmics, com la cambra de comerç, la denominació d’origen i els diferents estaments de Menorca, així com el Govern Balear, Govern Espanyol i Brussel·les.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?