Sociedad
Transporte público

L'èxit del bus de Macarella contrasta amb la baixada del de Favàritx

El Consell apunta que no vol saturar la cala ciutadellenca i sí potenciar la llençadora a l'espai protegit de Llevant

El servei entre Ciutadella i Macarella és tot un èxit. / Radio Menorca

Mahón

Les dues principals línies d'autobús del Consell Insular per arribar a espais protegits de Menorca han tingut un rendiment molt desigual. La línia de Ciutadella a Cala Macarella ha estat tot un èxit. S'han reduït els dies de servei respecte a l'any anterior però s'ha guanyat passatge.

El 2018 van utilitzar aquest servei 92.605 persones i enguany han estat 93.039 tot i que es van reduir els dies de funcionament. De tota manera, la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, adverteix que el servei està tocant sostre perquè no es vol fer malbé l'ecosistema de la platja.

Però el servei de Maó a la zona protegida de Favaritx ha perdut força. Van haver 21.706 usuaris el 2018 i aquest 2019 només han sigut 14.474. Val a dir  que en aquest cas també es van reduir a la meitat les freqüències de viatge. No obstant això, el Consell busca com potenciar la línia de cara a l'any que ve.

Un altre aspecte a tenir present  és que Favaritx segueix sense tenir en funcionament l’aparcament per a vehicles privats pel retard en la tramitació a l’Ajuntament de Maó. Al manco així ho diuen des del Consell de Menorca.

Aquest aparcament ha de funcionar tot l’any i compartir el trasllat de gent amb el servei de bussos llançadora que ja fa dos anys que funciona. Però que hi hagi un lloc on anar amb el vehicle privat no significa que aquesta hagi de ser la solució per anar a Favaritx, un espai protegit, ni la opció preferent de la gent segons apunta Francesca Gomis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00