Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad
Política

L'ecotaxa i els aqüífers de Menorca a la ronda de preguntes del Parlament

Ciudadanos pregunta per la prova per insuflar aigua depurada a les reserves illenques i Més per Menorca per l'intent de condonar l'Impost de turisme Sostenible als hotelers afectats per Thomas Cook.

Josep Castells s'oposa a conodonar l'Impost de Turisme Sostenible als hotelers. / Radio Menorca

Mahón

Més per Menorca durà al Ple del Parlament d'aquest dimarts una pregunta sobre la condonació de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) als hotelers afectats per la fallida de Thomas Cook. El diputat autonòmic Josep Castells és molt clar. Afirma que cal ajudar als damnificats, però no d’aquesta manera perquè un impost no es pot perdonar i menys a qui no el paga. Castells recorda que l'ITS el paga el client, no l'empresari i, per això, no pot ser l'hoteler qui es quedi els doblers.

Per altra banda la formació econacionalista ja ha anunciat que no votaran a favor d’una Llei de Consells Insulars que llevi competències a les institucions illenques. Castells recorda que els esborranys vistos fins ara, no els convencen perque minven els poders dels Consells enlloc d'incrementar-los.

Per la seva banda, el diputat autonòmic per Menorca de Ciudadanos, Jesús Méndez, preguntarà  pels estudis finançats amb l’ITS per insuflar aigua als aqüífers de l’Illa. El 2016 es va aprovar pagar un estudi al respecte a Menorca per abocar aigua de la depuradora de Sant Lluís a l’aqüífer des Migjorn. Hores d'ara encara no s'han contractat les quatre empreses que han de fer aquesta prova que només és una prèvia al test final.

Pel parlamentari de Ciudadanos la situació a Menorca és molt complicada perquè l’aigua potable que arriba a les principals poblacions és un autèntic despropòsit. A Maó i Ciutadella no té la qualitat mínima necessària i molta gent es veu obligada a comprar-ne embotellada en plàstic contaminant. "Es un despropòsit".

Des de que es controla el nivell dels aqüífers a l’Illa aquest ha baixat prop de 7 metres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00