Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Octubre de 2019

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA Sigue en vídeo la entrevista a La Maravillosa Orquesta del Alcohol

Arriba la major cartografia marina de les Illes a tot el públic

Es donarà a conèixer una superfície submarina de 4.400 kilòmetres quadrats

Conèixer millor el fons marí ajuda a protegir-lo. /

L’Observatori Socioambiental de Menorca, l’OBSAM, juntament amb altres institucions científiques com la UIB han presentat aquest dimarts una nova cartografia marina dels voltants de l’arxipèlag. Aquest mapa descriu 55 hàbitats marins i suma 4.400 kilòmetres quadrats. Inclou el 40% de la superfície de la plataforma continental, això és des de la costa fins els primers 200 metres.

És el primer cop que s'ajunten tots els plànols coneguts en una única plataforma i es fa accessible al públic en general a atrvés de pàgines web.

Aquest estudi també te moltes utilitats. Per exemple, marca on cal treballar més per protegir el territori. Ara mateix, només el 17% de l’àrea estudiada presenta un bon estat de conservació. Un exemple clar és el de la posidònia. Saber on són les praderies permetrà fixar els puntos on fondejar i on hauria d'estar prohibit.

En aquest sentit s’han cartografiat 460 kilòmetres quadrats de prats de posidònia a les zones més properes a la costa amb fins a 50 metres de fondària.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?