Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Policia Nacional prova de refer ponts amb els Mossos a pocs dies de la sentència

En l'acte de celebració de la festa de la policia els màxims comandaments han demanat sumar esforços amb els mossos "per garantir el compliment de la llei"

 

"Catalunya ens necessita", ha obert l'acte amb rotunditat el cap de la Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Togores. A les portes de la sentència de procés, Togores ha remarcat la "necessitat de sumar esforços" entre tots els cossos policials, en moments en què "el context polític i social fa especialment difícil" la tasca de la policia. Ho ha fet en un discurs amb el que ha volgut refer ponts amb els màxims comandaments dels Mossos, dos anys després d'acusar-los de deslleialtat pel seu paper l'1 d'octubre. Un discurs en el que no ha faltat, però, la contundència: ha cridat als agents a "respectar la llei, als jutges i als tribunals" per mantenir l'ordre constitucional.

La delegada del Govern, Teresa Cunillera, ha estat encara més explícita i ha agraït personalment la presència a l'acte de la cúpula d'interior. En les primeres files, hi havia el secretari d'Interior, Brauli Duart - a qui Cunillera s'ha referit com a "un amic"-, el nou directors dels Mossos, Pere Ferrer, i el cap del cos, Andreu Sallent. "Per sobre del color de l'uniforme, a tots els guia el mateix sentit: el servei als ciutadans", ha defensat aquest dilluns Cunillera.

També el director general de la Policia Nacional ha agraït la presència dels Mossos i ha qualificat d’imprescindible" la col·laboració policia. "Vivim en temps d'incertesa, temps difícils", ha dit Francisco Pardo, "en els que molts veuen als altres com al seus adversaris i no com a companys de camí. (...) Alguns aspiren més a l'enfrontament que a la convivència", ha sentenciat Pardo que ha apel·lat a la "temprança". El director del cos ha assegurat que "la policia està compromesa amb els principis democràtics" i ha asseverat que "cal recordar sense complexes que la democràcia no és res més que el respecte i el compliment de la llei".

Balanç de l'any: la lluita contra el narcotràfic

El cap de la policia a Catalunya ha aprofitat l'acte per treure pit de la tasca del cos a Catalunya. El balanç de l'any s'ha saldat amb 112 grups criminals investigats dels quals una mica més de la meitat de desarticulats: 62. En total, els agents han detinguts a 563 persones, la majoria vinculades al tràfic de drogues. Segons Togores, els policies han evitat enguany la distribució de 23.000 quilos de droga, bona part a través de contenidors que arribaven al Port de Barcelona i on s'ha dut a terme l'operació Livorno.

Entre les diverses operacions que han dut a terme, tots els responsables de la policia han destacat les últimes col·laboracions amb Mossos d'Esquadra i Guardia Urbana al metro de Barcelona i al barri de la Ribera contra els lladres multi reincidents, en general, sense papers. Sobre estrangeria, Togores ha explicat que enguany a Catalunya s'han augmentat un 25% les expulsions. El cap de la policia ha repassat totes les operacions en col·laboració amb policia catalana i Guàrdia Civil, tret del dispositiu que van dur a terme el 23 de setembre arreu de Catalunya sota el nom Operació Judes i que va acabar amb la detenció per part de la Guàrdia Civil de 9 membres de CDR, 7 dels quals estan en presó provisional a Soto de Real, acusats de terrorisme.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?