Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

Més alumnes diagnosticats, pocs recursos per atendre'ls

En els darrers 9 cursos s'ha incrementat un 45 per cent el volum d'alumnes amb necessitats educatives especials que estan en escoles ordinàries. En el mateix període els equips encarregats d'articular aquest suport especial només s'han reforçat amb 15 nous professionals

Al 2010, la plantilla dels 80 equips d'assessorament i atenció psicopedagògica (EAP's) que hi ha a tot Catalunya era de 550 professionals. Al 2019, són 565 i mig. Per tant, la plantilla s'ha reforçat únicament amb 15 noves incorporacions. Dit d'una altra manera, s'ha contractat un professional extra per cada mig miler de nous diagnòstics.

La subdirectora d'educació inclusiva Inma Reguant admet que els recursos no són suficients, però subratlla que els ha tocat prioritzar. " En un escenari de pressupostos prorrogats, hem prioritzat la contractació de personal que atén directament als alumnes als centres on estan escolaritzats" Reguant recorda que en els últims cursos s'ha incrementat el nombre global de professors i també el de professionals específics de suport -53 més aquest mateix setembre.

El Departament diu que l'increment d'alumnes s'explica perquè ha crescut la població escolar global i perquè s'han començat a comptar també trastorns d’aprenentatge que fins ara "s'atenien però no s'etiquetaven".

La conselleria ha facilitat aquestes dades de l'evolució del personal dels equips d'atenció psicopedagògica en una resposta parlamentària a la diputada socialista Esther Niubo que considera les xifres com la confirmació de les retallades acumulades, "que no s'han revertit" i que "tenen conseqüències", tant en l'atenció insuficient als alumnes com per la "sobrecàrrega de feina" per al personal d'aquests equips, que han de guiar a les escoles per atendre als alumnes amb necessitats educatives específiques.

Niubó denuncia que "no només no s'ha desplegat el decret d'escola inclusiva sinó que hem anat a pitjor".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?