Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 20 de Noviembre de 2019

Otras localidades

La desnitrificadora de Maó pot trigar molt de temps a tenir el permís de Sanitat

Rafael Muñoz recorda que la de es Castell va necessitar un any per rebre la llum verda administrativa

Maó hauria de tenir la seva desnitrificadora per a l'aigua de consum humà al març de 2020, però l'autorització de Sanitat podria trigar diversos mesos més. En l'Ajuntament de Maó es mostren molt cauts al respecte.

Els problemes de contaminació de l'aigua per nitrats a Maó haurien solucionar-se en uns mesos. Aquesta setmana es va signar l'acord per a l'inici de les obres d'una planta desnitrificadora. Aquestes haurien d'acabar al març de 2020. Però les anàlisis de Sanitat i el seu permís final podrien arribar molt més tard.

Rafael Muñoz és el titular de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Maó i recorda que en el cas de la depuradora de Es Castell van trigar gairebé un any a donar el permís definitiu per l'us públic de l'aigua.

Aquesta planta que estarà devora els dipòsits de Malbúger, un cop funcioni, servirà 40 metres cúbics per hora d'aigua purificada que es barregara amb una altra per rebaixar fins a límits acceptables els nitrats.Però això només arribarà a la meitat de la ciutat. Per això ja es treballa en altres dispositius perquè l'aigua sigui potable en tot el nucli urbà.

Rafael Muñoz explica que ja s'estudia tant  la instal·lació d'una segona desnitrificadora als dispòsits del Turó com la interconnexió entre aquestes dues xarxes d'abastiment d'aigua per si hi ha alguna emergència.

Per a aquesta segona actuació es buscaran fons en els pressupostos de l'any 2021

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?