Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

La Llavor

Els robots demanen pas en el camp

Drons per a obtindre millors resultats amb millors rendiments i sense fer desemborsaments excessius

"La clau està en els algoritmes", diu Ricardo Díaz, cap del departament d'instrumentalització i automàtica de AINIA. El diccionari defineix algorisme com a "conjunt ordenat i finit d'operacions que permet trobar la solució d'un problema". I d'això es tracta, precisament, drons aeris i terrestres van recollint dades dels cultius: humitat, nutrients, plagues... perquè tots els processos puguen ajustar-se al màxim.

I això arriba a les mans de l'agricultor, fins i tot mitjançant el seu telèfon mòbil, perquè prenga les decisions més adequades. I no suposa acabar amb la mà d'obra. Díaz posa com a exemple la revolució que va suposar el tractor en el seu moment. Va revolucionar el treball en el camp. Esta és una nova revolució.

Una nova revolució que permetrà retallar esforços, preocupacions i fins i tot costos. Actualment AINIA col·labora en este projecte amb l'associació agrària AVA, amb la gran cooperativa ANECOOP, perquè això no és res que precise cada agricultor. És tecnologia cara en alguns casos, però que es pot compartir.

També en La Llavor

Definim un altre concepte: "agricultura equilibrada", encunyat pel grup empresarial Rovensa que el portarà a la fira del sector a Madrid, Fruit Attraction. Les empreses del grup comparteixen sinergies i productes complementaris per a aconseguir productes segurs, saludables i respectuosos amb el medi ambient. I viatgem a Aiora que celebra la seua Fira de la Mel.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?