Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 21 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Menorca tanca la temporada d'incendis amb només 0,5Ha cremades

En tot l'any només s'han detectat cinc conats de foc forestal

Menorca ha viscut un 2019 que ha estat molt tranquil en matèria d'incendis forestals.. /

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director gerent de l’IBANAT, Joan Ramon, han presentat, aquest dilluns, el balanç de la campanya d’incendis forestals a les Illes Balears. Enguany, s’han produït 94 sinistres, dels quals 8 han estat incendis i els altres 86, conats (és a dir, que han tingut menys d’una hectàrea de superfície afectada). Pel que fa a Menorca s'han viscut cinc conats que han cremat un total 0,5 hectàrees.

La superfície total afectada ha estat de 102,5 hectàrees. D’aquestes, el 72 % era terreny forestal de matollar, mentre que la resta ha estat terreny arbrat (pinars, ullastrars, etc.).

Mir ha destacat que el nombre de sinistres d’enguany és molt similar a la mitjana dels darrers deu anys (95) tot i que el terreny forestal afectat està molt per sota de la mateixa mitjana (691 hectàrees). Ramon, per la seva banda, ha subratllat la tasca feta per les prop de 350 persones que han integrat l’operatiu d’enguany, amb unes condicions meteorològiques molt adverses, amb un estiu amb episodis freqüents de temperatures superiors a la mitjana. A això cal afegir que, després d’un hivern i una primavera molt secs quant a precipitacions, la temporada s’havia iniciat amb una elevada disponibilitat del combustible forestal per cremar.

Pel que fa a les causes, els sinistres han estat principalment produïts per negligències i causes accidentals (58 %). La intencionalitat ha estat al voltant del 14 %, segons han determinat les investigacions dels agents de medi ambient. En tercer lloc, les causes naturals (llamps) han originat un 12 % dels sinistres d’enguany.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?