Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

LA LLAVOR

D'arròs, la crema i el futur de l'Albufera

Per segon any es podrà cremar encara part de la palla de l'arròs a l'espera de trobar la solució definitiva en el pla a quatre anys en vigor

Sense entrar en consideracions sobre si la crema és bona o no, en La Llavor, hem parlat amb la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón. Com es va fer l'any passat, el parc natural es divideix en dos parts. En una es pot cremar, sempre que quede acreditat perill de putrefacció i anòxia (falta d'oxigen en l'aigua). L'anòxia, per cert, ha sigut la causa de la mort de milers de peixos estos dies a la Manga del Mar Menor.

A l'altra banda, la palla es recull. Però la idea seria no haver de fer-ho. Tuzón explica que si circulara més aigua no es produiria el podriment de la palla. Enguany ja es farà alguna prova, però de cara a l'any que ve la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja ha autoritzat multiplicar per dos l'aportació d'aigua al llac des de Tous amb eixa finalitat.

Perquè la conselleria vol una "solució natural" que a més permeta millorar l'entorn del llac de l'Albufera. En eixe sentit destaca que les dades no són dolentes. Que molt poc a poc s'estan aconseguint avanços. Lloa la col·laboració d'altres administracions, en referència a l'Ajuntament de València, en accions com el dragatge de les séquies perquè l'aigua que arribe a l'Albufera no ho faça tan contaminada.

A més en La Llavor...

Comptem que l'agricultura s'ha convertit en una opció per a dones "millenials". Sense oblidar les nostres seccions habituals i la música en valencià.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?