Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 19 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Més d'un centenar de manifetants tallen la carretera d'accés a Andorra

El CDR de l'Alt Urgell ha convocat mobilitzacions al llarg del dia d'avui per protestar contra la sentència del Procés

Més de 200 persones tallen la carretera d'accés a Andorra com a acció de protesta per la sentència del Procés amb motiu de la vaga general convocada pel moviment independentista. / ()

Més d'un centenar de manifestants tallen la carretera Nacional 145 d'accés a Andorra des de la Seu d'Urgell.

Els manifestants, majoritàriament joves, han estat convocats pel CDR Alt Urgell que a les 6 del matí havia organitzat un esmorzar popular a la rotonda de sortida de la Seu, sense tallar inicialment el trànsit.

Sense que incialment estigués previst, una cinquantena dels manifestants s'han traslladat fins a la via d'accés d'Andorra i han tallat la circulació en tots dos sentits de la marxa des de les 8 del matí.

A partir de les 10h, s'hi han sumat en marxa lenta un centenar més de manifestants que es trobaven concentrats a la Seu d'Urgell en d'altres actes de protesta.

Els Mossos regulen el pas per la pista forestal entre Castellciutat i Anserall però és un camí en mal estat i no permeten la circulació d'un gran nombre de vehicles.

Els manifestants no tenen cap intenció de marxar i asseguren que fins que no arribi la brimo (la brigada mòbil antidisturbis) no marxaran.

Molts dels conductors, vist l'allargament del tall, han optat per girar cua i tornar.

Les cues han estat importants a primera hora del matí ja que alguns han quedat atrapats en una banda o l'altra.

Un transportista de carburants afirmava amb resignació que "s'ha de respectar el dret a manifestació" mentre no hi hagi aldarulls "i la protesta sigui constructiva".

L'ambient per ara és festiu i tranquil. Els manifestants porten menjar i beure i la intenció és no moure's de la carretera en hores.

Transport suspès i preocupació del Govern

Autocars Nadal i el grup Julià, les dues companyies que formen DirectBus, decidit anul·lar durant tot el dia els seus serveis de transport davant la vaga general.

Des de l'Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants han assenyalat que els talls de carreteres i les mobilitzacions que s'han produït fins ara han deixat alguns camions bloquejats o aturats. Des de l'entitat assenyalen que estaran atents a l'evolució dels esdeveniments i les previsions dels talls de les vies de comunicació amb Andorra, i que ja s'ha començat a replanificar els viatges i a buscar alternatives de recorregut per minimitzar els efectes de la vaga general d'aquest divendres.

Per altra banda, el Govern ha mostrat la seva preocupació per les afectacions que puguin tenir per Andorra les diferents mobilitzacions a Catalunya, sigui pels viatgers o per les mercaderies.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?