Sociedad
DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

Salut va diagnosticar 37 casos de càncer de mama l'any 2018

És un dels tumors que es diagnostiquen amb més freqüència entre les dones i, per aquest motiu, es considera un dels principals problemes de salut pública d'Andorra

Una imatge del cartell de la jornada que se celebra dissabte. / Govern d'Andorra

Andorra la Vella

Salut va diagnosticar 37 casos de càncer de mama l'any 2018 i una cinquantena de dones van ser ateses a l'hospital o al servei d'oncologia.

El càncer de mama és un dels tumors que es diagnostiquen amb més freqüència entre les dones i, per aquest motiu, es considera un dels principals problemes de salut pública d'Andorra i dels països de l'entorn.

Des de l'executiu es recorda que des de fa una dècada es dua a terme el Programa de detecció precoç destinat a dones d'entre 50 i 69 anys i que ofereix una mamografia de cribatge gratuïta cada dos anys. Des que es va iniciar aquest programa s'han detectat un centenar de casos de càncer de mama. En la darrera ronda de cribatge, que es va iniciar l'any passat, s'ha trobat 18 afectades per aquesta malaltia. Cal destacar que s’han enviat entorn més de 9.600 cartes a dones en aquest franja d’edat, i que el 51,4% ha decidit participar en el programa. Una xifra molt superior a la del 2008, quan només un 19,7% va fer-se la mamografia gratuïta.

Per commemorar el dia contra el càncer de mama que es celebra aquest dissabte, el Govern en col·laboració amb diversos organismes ha organitzat una jornada sota el títol “Una visió holística”. Durant el dia es duran a terme diferents activitats, com ara taules rodones, conferències i una exposició de fotografies que oferiran una visió global d’aquesta malaltia i en la què hi col·labora Ràdio SER Principat d'Andorra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00