Sociedad

Barcelona activa un pla d'atenció psicològica pels aldarulls de la darrera setmana

És un protocol per evitar que es cronifiquin les conseqüències de l'estrès agut que els ciutadans poden patir després de viure situacions de violència

JON NAZCA Reuters

Barcelona

Arran els aldarulls dels darrers dies al carrer, Barcelona ha activat el pla de de resposta per a incidents amb múltiples afectats que existeix des del 2017 i que es va aplicar per primera vegada després dels atemptats del 17 d'agost.

És un protocol que s'activa per evitar que es cronifiquin les conseqüències de l'estrès agut que els ciutadans poden patir després de viure una situació d'alt impacte emocional, en la que han sentit que la seva seguretat ha perillat i han presenciat situacions violentes.

Segons ha pogut saber SER Catalunya, el Centre d'Expertesa d'Incidents amb Múltiples Afectats, creat per pel Consorci Sanitari de Barcelona i la Universitat Autònoma, ha previst diferents sessions per les persones que han patit aquestes situacions.

Es faran el 24 i el 31 d’octubre, el 7 i el 14 de novembre al Parc Sanitari Pere Virgili. Aquí s'ajudarà els ciutadans que ho necessitin a entendre el que senten i se'ls donaran pautes per recuperar-se i evitar que el malestar es cronifiqui.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00