Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

La Llavor

La Unió de Llauradors confia que totes les grans superfícies retiren els cítrics tractats amb fitosanitaris prohibits a la UE

Encara que de moment ANGED no es dóna per al·ludida, l'altra gran patronal ASUCOVA ha començat a negociar

La Unió de Llauradors lamenta que ANGED, patronal de les grans superfícies, no haja respost a la seua petició de trobada per a abordar la petició de l'organització agrària d'evitar en els lineals dels seus supermercats la presència de cítrics tractats amb fitosanitaris prohibits a la Unió Europea. Cítrics procedents de Sud-àfrica i del Mercosur.

ASUCOVA, no obstant això, l'altra patronal de grans superfícies,  que s'ha compromés a continuar parlant amb la Unió de Llauradors per a intentar trobar un punt d'acord. Carles Peris, secretari general de l'organització, confia que finalment tots els grans distribuïdors posen de la seua part pel bé dels productors i també del consumidor.

Recordem que un informe científic realitzat a petició de la Unió de Llauradors demostra que els cítrics sud-africans i sud-americans que es venen ací són tractats amb productes fitosanitaris prohibits a la Unió Europea. No són perillosos per al consumidor, sempre que estiguen dins de la legalitat. El problema ve perquè no tots els citricultors tenen les mateixes armes i els productes prohibits ací abarateixen els costos dels cítrics de fora.

Peris reclama reciprocitat i per a aconseguir que tots donen suport a la seua petició demanarà a la Conselleria d'Agricultura que medie. Per cert, sobre la campanya actual, Peris encreua els dits. La reducció de producció permetrà proveir els mercats dels clients sense problemes i sense que es produïsquen crisis de preus com les de la campanya passada.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?