La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

La Unió de Llauradors confia que totes les grans superfícies retiren els cítrics tractats amb fitosanitaris prohibits a la UE

Encara que de moment ANGED no es dóna per al·ludida, l'altra gran patronal ASUCOVA ha començat a negociar

La llavor (26/10/2019)

La llavor (26/10/2019)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000394341/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

La Unió de Llauradors lamenta que ANGED, patronal de les grans superfícies, no haja respost a la seua petició de trobada per a abordar la petició de l'organització agrària d'evitar en els lineals dels seus supermercats la presència de cítrics tractats amb fitosanitaris prohibits a la Unió Europea. Cítrics procedents de Sud-àfrica i del Mercosur.

ASUCOVA, no obstant això, l'altra patronal de grans superfícies,  que s'ha compromés a continuar parlant amb la Unió de Llauradors per a intentar trobar un punt d'acord. Carles Peris, secretari general de l'organització, confia que finalment tots els grans distribuïdors posen de la seua part pel bé dels productors i també del consumidor.

Recordem que un informe científic realitzat a petició de la Unió de Llauradors demostra que els cítrics sud-africans i sud-americans que es venen ací són tractats amb productes fitosanitaris prohibits a la Unió Europea. No són perillosos per al consumidor, sempre que estiguen dins de la legalitat. El problema ve perquè no tots els citricultors tenen les mateixes armes i els productes prohibits ací abarateixen els costos dels cítrics de fora.

Peris reclama reciprocitat i per a aconseguir que tots donen suport a la seua petició demanarà a la Conselleria d'Agricultura que medie. Per cert, sobre la campanya actual, Peris encreua els dits. La reducció de producció permetrà proveir els mercats dels clients sense problemes i sense que es produïsquen crisis de preus com les de la campanya passada.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00