Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Octubre de 2020

Otras localidades

La Llavor

El president dels regants sobre la gota freda: "Tornarà a passar"

Salvador Marín, president de FECOREVA, lamenta el silenci del govern d'Espanya que contrasta amb la bona predisposició de la Generalitat que, de moment, no s'ha traduït en res

"Tot segueix igual", afirma Marín. Ningú ha fet res. El president dels regants de la Comunitat Valenciana, en La Llavor, ho lamenta però fa una diferenciació important entre el govern d'Espanya, al qual acusa d'absoluta desídia, d'haver abandonat als afectats per la gota freda, i el govern valencià que, almenys, s'ha posat a la feina encara que ara per ara això no es traduïsca en coses concretes.

Afirma que tot el que ha passat ve originat per una falta de planificació històrica de la qual fa responsable a les confederacions hidrogràfiques i als governs. Assegura que els regants, com a principals interessats en l'aigua, actuen bé i lamenta les declaracions del comissari europeu Frans Timmermans, que és a més el vicepresident de la comissió europea, que en la seua visita a la Vega Baixa va afirmar que ací el camp gasta massa aigua. Marín lamenta el seu desconeixement de la realitat.

I conclou Marín que el pitjor és que abans o després, si ningú hi posa remei, tornarà a ocórrer. Perquè només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona. I seria necessari posar el problema de l'aigua el primer de la llista perquè s'adoptaren mesures realment efectives que servisquen per a pal·liar la falta d'aigua i eixos excessos puntuals que són cada vegada més habituals en l'àrea mediterrània per culpa del canvi climàtic.

També en La Llavor

Parlem de pous i de sensors ultrasònics que mesuren les necessitats d'humitat de determinades plantes per a poder programar regs a la carta. I parlem de les cooperatives, que coincideixen amb el diagnòstic de la conselleria d'agricultura: han de facturar més, la majoria factura poc. Ens diuen des de les cooperatives que és el seu desig, però que per a això necessiten que el pla d'estructures agràries s'aplique i acabe amb el gran problema del camp valencià: el minifundisme.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?