Sociedad
Transporte aéreo

La poca incidència del quasi monopoli d'Ibèria als vols de Menorca

Joan Enric Vilardell adverteix que els principals problemes dels menorquins seguiran sent els mateixos

Iberia opera gairebé en règim de monopoli a Menorca. / Cadena SER.

Mahón

La compra d’Air Europa per part del grup AIG no ha de suposar grans canvis a la connectivitat aèria de Menorca. L’entramat d’empreses on és Iberia ja controla Vueling, Air Nostrum i Air Nostrum Express la qual cosa implica les connexions amb Barcelona, Madrid i la resta d’Illes.

Air Europa només tenia un petit percentatge de vols. Un cop es formalitzi l’adquisició de l’aerolínea només Ryanair farà vols estatals fent competència al grup AIG. Des de la plataforma el Transport aeri ofega Menorca es dona poca importància a questa compra d’Air Europa i s’apunta que els principals problemes de connectivitat de Menorca segueixen ben presents.

Joan Enric Vilardell és portaveu dels activistes illencs per una millora de les rutes aèries a Menorca. Apunta que la línia més utilitzada, la ruta amb Barcelona, funciona teòricament  en règim de competència però la realitat és que es tracta d'un monopoli amb el preu sense controlar. Vilardell també demana actuar de forma contundent contra les aerolínies que tenen preus diferents pels residents i pels qui no ho són  i la necessitat de fixar freqüències mínimes i preus màxims per evitar abusos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00