Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

La millora que els arquitectes demanen pel port de Maó

Volen una connexió elèctrica al moll de creuers per a poder subministrar energia als vaixells

Es volen aprofitar les obres al moll de creuers per a construir una connexió elèctrica pels vaixells. /

El Col.legi Oficial d'Arquitectes a Menorca ha demanat que s'instal·li al port de Maó  una connexió  elèctrica a terra  pels creuers al moll on aquests atraquen. La petició surt  de la decissió d'Autoritat Portuària de Balears  de treure a concurs l’execució d’una infraestructura similar, al moll de Pelaires del port de Palma.

A partir de l’experiència d’aquesta iniciativa sobre el sistema “cool ironing”, i coincidint amb la realització d’obres a les Andanes de Ponent de Maó, que habitualment son emprades pels creuers, els arquitectes illencs sol·liciten que es fagi el mateix al port menorquí  com a complement de les obres actualment en curs en el mateix punt.

La petició ve fonamentada per vàries raons segons el Col·legi. La primera és la coherència d’executar les obres a cada zona amb totes les dotacions de necessitat previsible en una mateixa fase, com a obra complerta.

També es te present que la localització del moll de creuers a l’entorn immediat del casc antic i en una zona de serveis obliga a valorar l’oportunitat de disminuir la producció de sorolls innecessaris, com succeiria si es connecten els vaixells a terra durant l’estada.

En darrer terme  s'apunta que la connexió elèctrica permet la disminució de contaminació per emissions derivades del consum de combustibles procedents de fonts no renovables. Aquest fet te una especial repercussió a una Menorca que és Reserva de Biosfera. 

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?