Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 18 de Noviembre de 2019

Otras localidades

El mal temps impedeix l'estesa del cable elèctric amb Mallorca

El vaixell Skagerrak és a Cala en Bosch per iniciar les tasques quan el vent afluixi

El mal temps ha impedit l'estesa del cable elèctric entre Menorca i Mallorca malgrat la gran quantitat de gent que va anar a l'inici de les obres. /

El fort vent ha impedit iniciar aquest dijous les tasques d'estesa del cable elèctric submarí que ha d'unir Mallorca i Menorca. Això, malgrat que fins a cala en Bosch s'han desplaçat  per veure l'inici dels treballs  el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, entre d'altres autoritats.

Una vegada duites a terme les tasques de reconeixement i preparació de la ruta per on transcorrerà el cable i quan les condicions meteorològiques ho permetin, el vaixell Skagerrak començarà l’estesa submarina del cable a Cala en Bosch (Ciutadella), que arribarà a Cala Mesquida (Capdepera) en un termini aproximat d'una setmana. Aquesta infraestructura, que està prevista que entri en funcionament a l’inici del segon semestre de 2020, restituirà la connexió entre les dues illes després que l’any 2016 l’àncora d’un vaixell seccionés un dels cables de l’enllaç.

Yllanes destacat que la posada en marxa d’aquest cable és un compromís del Govern i que “és una aposta clara per millorar la situació energètica de Menorca i reduir el funcionament de la central tèrmica de Maó”.

El cable té una longitud submarina de 41 km, i 12,4 km terrestres a Menorca i 800 metres a Mallorca. Una vegada acabada l’estesa, i fins al mes de març, començaran les tasques de protecció de l’enllaç submarí per tal de maximitzar la integritat i seguretat de la instal·lació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?