Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 07 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Herminio Boira, sobre l'Albufera: "Tal com està ara, veig molt difícil una solució"

El catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de València, organitzador de les jornades que han analitzat la situació del llac és molt pessimista

L’Albufera mor; segons Boira, en cinc segles serà un prat. Deixarà de ser un aiguamoll. La primera jornada organitzada per la Universitat Politècnica de València per a analitzar la situació del llac va ser fa quatre anys. De la primera a la segona, “la situació no ha millorat res”. “L’Albufera està en l'UCI”. Boira assegura que el pitjor és que s'ha ocultat la realitat i que no s'ha fet el que “un ecosistema lacustre” necessita: aigua en quantitat i de qualitat. I posa un exemple que resulta palmari: en tot just un segle el llac ha passat de rebre 500 hectòmetres cúbics d'aigua del Xúquer a rebre a penes 9. I eixos 9 d'aigua altament contaminada

I la culpa no la té l'agricultura. La culpa la té la desídia d'anys. El procés de degradació natural unit a la proximitat a grans nuclis urbans han tocat de mort a l'ecosistema. Sense un organisme tècnic independent de la política que s'ocupe del llac poc cal fer. Perquè la política, sotmesa a interessos econòmics, és el pitjor enemic del llac. Tant que Boira ho dona pràcticament per mort en l'actual situació.

L’Albufera hauria de ser, per tant, una prioritat política. Hauria de garantir-se una aportació d'aigua neta al llac immediat i realitzar un dragatge per a retirar els sediments acumulats durant tants anys.

I sobre l'arròs Boira explica que és consubstancial a l'ecosistema. Que no ho perjudica. Que fins i tot ho beneficia. I que cremar la palla de l'arròs no és una mala solució.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?