Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Encamp ja és Vila europea de l'esport

L'European Capitals and Cities of Sport Federations escull la parròquia pel seu foment de l'activitat física i pels equipaments

Acte d'anunci del distintiu d'Encamp com a Vila europea de l'esport amb la presència d'esportistes i aurotitats encampadans. / ()

Després d'una introducció sobre la feina feta per part del comú en els darrers anys, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha anunciat aquest dimarts en un acte públic davant de diferents autoritats esportives encampadanes el reconeixement de la població com a Vila europea de l'esport per part de l'entitat europea ACES (European Capitals and Cities of Sport Federations). Una fita que aportarà "visibilitat i reconeixement internacional", segons ha dit Torres. Un reconeixement que posa en valor la feina del comú a l'hora de potenciar la pràctica de l'esport i el turisme que se'n deriva.

Entre els punts que més va agradar al comitè de l'ACES el mes de juliol hi ha les instal·lacions esportives tant del poble d'Encamp com del Pas de la Casa, que "per la població que tenim van dir que estaven molt bé", ha afegit el cònsol. En canvi, una de les línies de treball que van obrir a la corporació va ser el potenciament de l'esport inclusiu, àmbit en el qual ja s'han previst diferents projectes com un torneig de bàsquet.

El conseller de Joventut, Turisme i Esports, Xavier Fernández, ha assenyalat durant la presentació que, després del reconeixement, els principals objectius de l'equip del comú hi ha el foment dels hàbits saludables entre la gent de la parròquia així com el foment de l'esport. Tot això per esdevenir la millor Vila europea de l'esport de cara al 2020. Per fer-ho, el comú treballa per continuar apostant per esdeveniments d'alt nivell, per exemple l'Spartan Race o La Purito, però també crear-ne de nous, com la OTSO 25 km Encamp-Port d'Envalira, curses de Trail Dog o noves activitats populars.

Amb l'objectiu d'aconseguir augmentar el percentatge de població que practica esport de manera activa, que el cònsol ha afirmat que actualment se situa al voltant del 20%, Fernàndez ha anunciat l'ampliació d'activitats esportives i d'activitats dirigides per a adults. També classes especials de preparació de cara a les Olimpíades de la Gent Gran del 2021 o caminades populars. A més, el comú vol potenciar els convenis amb clubs esportius com el Club de Natació Sant Andreu, el Morabanc o el FC Andorra.

A l'acte de presentació del distintiu d'Encamp com a Vila europea de l'esport ha assistit la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que ha assegurat que "no hem seguit avançant" en la possible candidatura nacional "però la seguim guardant com una possibilitat". Durant la visita del comitè de l'ACES "vam tenir l'ocasió d'intercanviar aquestes línies de treball", que "fins i tot apuntaven a una candidatura transnacional amb altres països". Riva s'ha mostrat satisfeta del reconeixement de la parròquia encampadana donat que és un fet que beneficia el conjunt d'Andorra.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?