Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 07 de Diciembre de 2019

Otras localidades

José Pascual Fortea: "El primer per a salvar l'Albufera és dragar-la"

El president de la Unió Sindical d'Usuaris del Xúquer (USUJ) i responsable de la Junta de Desaigüe afirma que més que aigua l'Albufera necessita el dragatge

I coincideix amb Herminio Boira a qui escoltàvem la setmana passada assegurar que al mig segle a penes eixe aiguamoll pot convertir-se en prada. Però no coincideix més que en això. No en la manera d'abordar el problema. “En la universitat, dos i dos són quatre, en l’Albufera no”, afirma Fortea, qui considera que polítics, biòlegs, ecologistes… no respecten la tradició i això és el que més mal està fent al llac.

No respectar els seus cicles i el seu sistema de funcionament apostant per mesures a l'estiu que no molesten als banyistes, obligant a desaigüar a les nits d’estiu quan el corrent ho fa pràcticament impossible, o volent salvaguardar les falles sense pensar que prendre determinades mesures al mes de març afecten l'ecosistema de manera brutal.

I insisteix: L’Albufera necessita aigua de qualitat, sí, però no és l'única solució. Bastaria amb les actuals aportacions i amb l'aigua que arriba des de la depuradora usant els camps d'arròs com a filtre verd sempre que es cuidaren les motes i es dragara el llac. Els sediments són un autèntic problema que sembla que ningú vol veure com de car resultaria eliminar-los, però és la principal solució. I per descomptat l'Administració, capaç de posar en mans de la fiscalia la més mínima variació de cabal del llac, no hauria d'usar com a embassament de cua el llac. I així ho va fer, amb el silenci de la fiscalia, durant la passada gota freda.

Més coses

A més, en La Llavor parlem d'Horts Urbans. Superada la moda, es consoliden com a opció d'oci que, a més, ens permet portar a la taula productes 100% ecològics cultivats per nosaltres mateixos.

I, per descomptat, les nostres seccions habituals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?