Sociedad
AVORTAMENT

PS i SDP diuen que el Govern s'equivoca portant Stop Violències a la fiscalia

Els socialdemòcrates demanen que es retiri la demanda mentre els progressistes afirmen que s'està fent el ridícul a l'exterior

El Govern insisteix que s'han passat moltes línies vermelles i que cal que s'investigui si hi ha fets delictius

La presidenta d'Stop Violències intervenint a l'ONU / Stop Violències

Andorra la Vella

El PS ha demanat al Govern que rectifiqui i que retiri la demanda a la Fiscalia contra Stop Violències per les manifestacions que va fer la presidenta de l'associació feminista l'ONU sobre l'avortament i la situació de les dones al país.

El partit que lidera Pere López ha condemnat en un comunicat la decisió de l'executiu així com les declaracions del ministre portaveu, Eric Jover.

Segons el PS "no podem entendre ni compartir la desproporció amb la qual s'han pres aquestes accions, quan la portaveu de l'Associació, Vanessa Cortés només ha exercit la seva llibertat d'expressió davant de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), denunciant allò que creu que no es fa de forma correcte al seu país". La formació afegeix que el fet de negar que s'estan deixant de banda els drets de la dona, el de decidir sobre el seu propi cos, "és voler manipular la situació, així com la imatge d'Andorra a l'exterior". Alhora denuncia que amb aquesta actuació el Govern vulnera drets internacionals i drets fonaments com ara la llibertat d'expressió (article 19è de la Declaració Universal dels Drets Humans), cosa que ha qualificat de "molt greu i injustificable".

Al seu torn, el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, considera que les institucions andorranes estan fent el ridícul en la qüestió de l’avortament.

Assenyala que el Govern s’ha equivocat en portar a Stop Violències a la Fiscalia. En aquest sentit, diu que està al límit del col·lapse.

També s’ha referit a les manifestacions fetes per la magistrada del Tribunal de Corts, Canòlic Mingorance a les Nacions Unides. Diu que es va equivocar dient que els avortaments els pagava la CASS.

El Govern no tenia cap opció

El Govern diu que el fet de portar Stop Violències a la Fiscalia no és amb ànim d’anar contra l’entitat ni la seva presidenta, Vanessa Mendoza Cortés.

Más información

El ministre portaveu, Eric Jover, s’ha tornat a referir a les manifestacions que va fer en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què anunciava que havia portat a la Fiscalia les manifestacions que l’entitat havia fet a l’ONU sobre la qüestió de l’avortament.

Considera que "hi ha certs elements que provoquen un desprestigi de les institucions i dels treballadors públics" i veu "necessari" que la justícia digui si hi ha hagut algun delicte.


 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00