Sociedad
LEGISLACIÓ

La llei de transparència ampliarà la declaració de béns a més càrrecs públics

Afectarà directius d'empreses públiques, batlles, fiscals, magistrats del Tribunal Constitucional i el Raonador del Ciutadà, entre d'altres

Els consellers de Liberals, Eva López (e), Demòcrates, Maria Martisella (c), i CC, Carles Naudi (d) presenten la proposició de llei de transparència. / Albert Sanjuan Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

La proposició de llei de transparència i accés a la informació amplia la declaració de patrimoni a batlles, fiscals, Tribunal Constitucional i Raonador del Ciutadà, entre altres.

Els grups parlamentaris que donen suporta al Govern (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) ja tenen enllestit el text que l’entraran a tràmit parlamentari a finals d’aquest mes.

Una de les qüestions més destacades és que la declaració de béns s’amplia més enllà dels membres el Govern, comuns i consellers generals a càrrecs directius de les empreses públiques, membres del Consell Superior de la Justícia, magistrats, batlles, el fiscal general i fiscals adjunts, membres del Tribunal Constitucional i el Raonador del ciutadà. La consellera general liberal, Eva López, ha dit que l’objectiu és verificar si algun d’aquests càrrecs s’ha enriquit durant el període en què ha ostentat el càrrec. La declaració s’haurà de fer al Tribunal de Comptes tres mesos després del jurament i tres mesos després de finalitzar la tasca.

D’altra banda, aquesta llei ha de permetre que tots els ciutadans puguin tenir accés a la informació pública de les administracions. En aquest cas no hauran de justificar la petició, però sí que haurà d’explicar els motius l’administració si la denega, tal i com ha ressaltat la consellera demòcrata Maria Martisella.

La proposició de llei també regula tot el que fa referència a la informació reservada d’Estat i a la publicitat activa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00