Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 31 de Octubre de 2020

Otras localidades

Les empreses tecnològiques, "anys llum" de la paritat

La patronal lamenta les poques dones que viuen del sector

Aquest dilluns s'han entregat els premis e-TECH

Aquest dilluns s'han entregat els premis e-TECH / UdG

El president de l’Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), David Martí, reconeix que el sector està "anys llum" d'aconseguir la paritat. Per això, en una entrevista a Ràdio Girona ha assegurat que donen suport a iniciatives d'igualtat. "Quan un algoritme o un software està desenvolupat majoritàriament per homes, també transmet biaixos de gènere", ha explicat Martí.

Per altra banda, les empreses tecnològiques de Girona denuncien la falta de treballadors qualificats, que estan sobretot a Barcelona i la seva àrea metropolitana. És un dels principals problemes que es troben les empreses tecnològiques de Girona, segona la patronal, que reconeix que els consta retenir talent de fora. L’AENTEG també demana a la universitat adaptar-se a la realitat de les empreses.

En general, les companyies associades a l'AENTEG són empreses petites. N’hi ha moltes de dos o tres treballadors i poques de més de 15 empleats. En total, donen feina miler de treballadors en un centenar de companyies. La biotecnologia és un dels camps on està creixent el sector.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?