Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 13 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Un guàrdia urbà a judici per apallissar un ciclista al 2016 quan estava fora de servei

Segons la Fiscalia, presumptament l'agent va dur a la comissaria del Raval a la víctima, que va gravar l'agressió amb el mòbil

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona /

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona s'ha assegut al banc dels acusat d'apallissar un ciclista després d'una discussió de trànsit. L’acusació, exercida per el centre de drets humans, Iridia, demana sis anys de presó per un delicte contra la integritat moral i un altre delicte de lesions. La fiscalia s’ha afegit a la petició, tot i que rebaixa les penes a un any i mig pel delicte contra la integritat moral i una multa de 450 euros per lesions. Es demana també la inhabilitació de l'agent, que després dels fets va ser apartat, i segons fonts policials, està jubilat anticipadament.

Els fets es van produir el 30 de juny de l’any 2016 a les 5:20 de la matinada, quan la víctima anava a casa seva en bicicleta. A l'alçada del carrer Unió, es va veure involucrat en una discussió amb el conductor d'un vehicle, que segons el denunciant, el va començar a increpar fins deixar-lo estès a terra. En aquell moment van arribar més agents de la Guàrdia Urbana, que van dur als dos conductors a la comissaria del Raval.

Un cop allà, la víctima va veure que l'acusat es movia amb naturalitat i, de forma preventiva, va posar a gravar el seu mòbil. A la gravació, que s'ha revisat en una prova prèvia a la vista i a la que ha tingut accés SER Catalunya, s'escolta al policia dir “pagaràs por esto” i “te reviento”, mentre, segons l'acusació, li pegava al cap i en al costat, una vegada i una altra. D’acord amb la versió del denunciant, a la sala es trobaven més policies que no van fer res per evitar l’agressió.

Després de la pallissa, els agents van dur la víctima al centre mèdic Perecamps, on segons l'escrit del fiscal, es va fer un informe mèdic i es dur al denunciant a la comissaria de la Zona Franca, on, per por, es va acollir al seu dret de no declarar.

Segons l'informe forense, la víctima va patir un “eritema front-parietal dret i erosió i eritema costal dret”. A més de les ferides físiques, acusació i fiscalia, senyalen que la víctima va patir “lesions psíquiques consistents en una síndrome d’estrès agut”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?