Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 18 de Junio de 2021

Otras localidades

26J: FINAL DE LAS MASCARILLAS AL AIRE LIBRE Pedro Sánchez propone dejar la mascarilla al aire libre desde el 26 de junio
CONSELL DE MINISTRES

El carnet de família nombrosa arribarà fins els 25 anys del fill gran

El consell de ministres modifica el reglament que regula aquest certificat

Els membres de l'AFNA amb el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy.

Els membres de l'AFNA amb el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. / AFNA

El Govern ha aprovat aquest dimecres el nou reglament d'adquisició del certificat de família nombrosa. La principal modificació és "la flexibilització amb les condicions de manteniment del carnet", ha declarat el ministre portaveu, Eric Jover, que ha recordat que, fins ara, "hi havia unes edats límit associades al manteniment del certificat" i, a més, "quan un fill ja no tenia l'edat corresponent la família perdia aquesta condició de família nombrosa". Per tant, a partir d'ara s'estén aquesta edat límit, passant dels 18 als 25 anys, sempre que els fills siguin estudiants i convisquin amb els seus progenitors. A banda, també cal recordar que continua sense haver-hi límit d'edat per aquells fills que pateixen una discapacitat reconeguda.

El nou text determina que el certificat de família nombrosa seguirà en vigor per aquells membres de la família fins que el darrer fill a càrrec compleixi les condicions d'edat establertes per la normativa. D'aquesta manera, s'elimina la discriminació que es produïa entre els germans a l'hora de beneficiar-se dels recursos obtinguts per aquest reconeixement, ja que fins ara tota la família perdia el carnet quan un dels fills deixava de ser reconegut com a fill a càrrec si quedaven menys de tres germans al nucli familiar. Jover ha informat que el Govern atorgarà aquest certificat a cada membre de la família nombrosa.

Connexió gratuïta a la xarxa de calor

El consell de ministres també ha aprovat una modificació de les tarifes associades a la xarxa de calor. Jover ha posat en relleu que fins ara hi havien dues tarifes, una de curta durada i una de llarga durada, i ara l'oferta s'amplia a quatre introduint la de mitja durada i la de molt llarga durada. "L'objectiu d'aquesta modificació és flexibilitzar més l'oferta dels productes associats a la xarxa de calor i permetre que més ciutadans puguin estar interessats cap aquesta forma d'energia", ha indicat, recordant que les tarifes existents no han patit cap modificació.

Així doncs, el ministre portaveu també ha manifestat que les tarifes inclouen la combinació de dos elements. D'una banda, compten amb un element fix, que "és més elevat quan més d'alt consum és la tarifa" i, d'altra banda, també inclouen un element variable que "va en funció del consum realitzat i que va baixant a mesura que la tarifa contractada és de més potència".

A banda, ha recordat que el que s'ha fet amb aquest reglament és reproduir una de les clàusules que ja hi havia en el reglament del 2016, que especificava que en el cas que un ciutadà es vulgui embrancar a la xarxa de calor i signi el contracte durant el desenvolupament del projecte o els tres primers anys de la seva posada en funcionament, "els drets de connexió inicials seran gratuïts".

Millores en el funcionament del RAC

El director d'Agricultura, Josep Casals, també ha comparegut aquest dimecres a la tarda per explicar la posada en marxa del nou sistema d'informació per a la gestió del Registre d'Animals de Companyia (RAC). El nou sistema té la finalitat d'establir un vincle que permet relacionar un animal de companyia amb la persona que n'ostenta la seva propietat i se'n declara responsable a tots els efectes administratius i legals corresponents.

La principal novetat va adreçada a afavorir l'adhesió als metacercadors especialitzats en els registres d'animals de companyia d'altres països per facilitar la identificació dels propietaris dels animals andorrans que es puguin extraviar o abandonar fora del territori i recíprocament. A més, atorga prestacions complementàries com la vigilància de la salut dels animals, agilitzar la recuperació de les mascotes perdudes i abandonades o controlar aquells animals potencialment perillosos.

Casals ha recordat que correspon als propietaris de les mascotes procedir a identificar-los mitjançant els sistemes establerts i registrar-los al RAC en el termini màxim de quatre mesos a partir de la data del seu naixement. A més, ha posat en relleu que la possessió d'un animal de companyia no identificat i no registrat constitueix una infracció lleu que sanciona als propietaris amb una multa d'entre 60 i 300 euros i d'entre 300 i 3.000 euros si és de forma reiterada.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?