Deportes

La Masia canvia de dalt a baix

La nova residència pretén fomentar el sentiment de pertinença mentre que la nova àrea de metodologia és una clara aposta per tornar als orígens

Les noves instal·lacions de la Masia / fcbarcelona.cat

Barcelona

La Masia ha canviat de dalt a baix. El canvi de direcció a la residència blaugrana ha comportat un seguit de remodelacions, tant a l'edifici com a la manera de fer les coses, que han revolucionat el dia a dia dels joves futbolistes blaugranes. Feia anys que el laboratori barcelonista necessitava un gir de guió i els nous responsables (el directiu del futbol formatiu, Xavi Vilajoana i el nou director de la Masia, Xavi Martín) han obert les finestres per aportar-hi aire nou.

La residència Oriol Tort és pràcticament nova amb un objectiu clar: fomentar l'esperit de pertinença. És una manera d'educar els futbolistes en un sentiment i convèncer a les famílies del caràcter únic del club. Només accedir al recinte hi pots trobar la fotografia de Messi, Xavi i Iniesta al podi de la Pilota d'Or. Cap altra acadèmia de futbol del món ha aconseguit mai situar tres alumnes al podi del millor trofeu individual del món del futbol i és la millor carta de presentació pels que dubten de fitxar pel Barça.

S'han remodelat tots els espais de la casa barcelonista, incloent-hi fotografies dels 84 esportistes que hi viuen. També s'ha creat un museu dels "debutants", on s'afegeixen les samarretes dels que s'estrenen al primer equip (de futbol però també de les altres seccions). La més mediàtica, la d'Ansu Fati, que la va portar l'endemà d'estrenar-se al Camp Nou. Ansu no viu a la Masia però hi fa vida, fins al punt que sovint va a dinar a La Masia amb els seus amics del juvenil.

fcbarcelona.cat

Precisament la cuina és un dels espais que més canvi ha patit. S'han readaptat els menjadors i s'ha fet un nou concurs per agafar una nova empresa de càtering. La diferència principal: a partir d'aquesta temporada el menú el fan les nutricionistes del club, no l'empresa contractada. Setmanalment confeccionen els plats i ben aviat es començarà a controlar el consum d'aliments dels jugadors a partir d'un sistema informatitzat. Faran servir càmeres que fotografiïn els plats de l'àpat a l'instant de rebre'ls. Alta tecnologia americana aplicada al dia a dia de la cuina blaugrana.

Tornar als orígens amb l'àrea de metodologia

Els canvis no només han estat a la carcassa: el sistema de joc i entrenament pretén tornar als orígens amb la nova àrea de metodologia. Fa anys que Paco Seirul·lo, gurú del model Barça, estava arraconat al Barça Innovation Hub. La figura de Seirul·lo ha estat recuperada per la causa i juntament amb el seu equip, es dediquen setmanalment a formar els entrenadors del futbol base.

El dogma de Seirul·lo també té una placa a la residència, on es rebutja el llenguatge bèl·lic, utilitzat generalment al futbol, per un de més constructiu, més adequat al Barça. És una de les parades obligatòries de La Masia. Fins i tot Bartomeu, en veure-la, va voler fotografiar-la.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00