Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 15 de Diciembre de 2019

Otras localidades

828.643 euros per millorar les deixalleries

Les diferents obres s'executaran al llarg del proper trimestre

Les obres estaran llestes en tres mesos màxim. /

El Consorci de Residus i Energia executarà obres de reforma a les set deixalleries de Menorca per un import total de 828.643 € procedents de les inversions financerament sostenibles.El Consorci de Residus i Energia de Menorca ja ha iniciat les obres per reformar i millorar les instal·lacions de totes les deixalleries de l'illa. Es tracta d'una de les actuacions finançades a través de les inversions financerament sostenibles (IFS) a càrrec de l'superàvit pressupostari de l'exercici de l'any 2017 de Consell Insular.

Les set deixalleries de l'illa, situades a Maó, Ciutadella, Alaior, Sant Lluís , Es Mercadal, Ferreries i Es Migjorn Gran, seran reformades amb l'objectiu de millorar l'organització, l'accessibilitat i el funcionament de les instal·lacions. Les obres ja estan en marxa en sis de les set instal·lacions.

Les actuacions més importants que es duran a terme seran: la instal·lació de bàscules encastades al vial, tant per a vehicles lleugers com per a camions; el sanejament de les estructures metàl·liques substituint o pintant-; la instal·lació de portes corredisses; la col·locació de càmeres d'accés de control de vehicles; i l'habilitació d'espais per a la preparació per a la reutilització de residus d'aparells elèctrics i electrònics o residus voluminosos, entre altres.El termini d'execució previst és de 3 mesos, període durant el qual es produiran algunes interferències en el funcionament, la qual cosa pot generar alguna molèstia als usuaris.

Aquesta actuació serà finançada a través de les inversions financerament sostenibles (IFS), amb fons que provenen de l'superàvit de el Consell Insular de l'exercici de 2017. Es destinarà un total de 828.643 € per a les obres de reforma dels centres de recollida: Alaior (114.904 €), Es Mercadal (115.048 €), Maó (112.312 €), Es Migjorn Gran (128.436 €), Ciutadella (139.150 €), Ferreries (116.631 €) i Sant Lluís (102.160 €).

L'objectiu final d'aquest projecte és facilitar la gestió dels residus i el reciclatge a tota la ciutadania. Les obres de millora d'aquestes instal·lacions també estan previstes en el nou Pla de Prevenció i Gestió de Residus de Menorca que va ser aprovat inicialment pel Consell Insular el passat mes de maig i que està en sintonia amb el que estableix la nova llei de residus i sòls contaminants de Baleares.

El superàvit que va tenir el Consell de l'exercici de l'any 2017 va ser d'aproximadament 3,5 milions d'euros. Aquests han estat destinats a projectes de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) com és el cas de les reformes de millora a les set centres de recollida de Menorca. El Consorci també ha pogut finançar altres projectes a través de les IFS com és l'adaptació de l'enllumenat en algunes urbanitzacions de Menorca per millorar l'eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?