Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 07 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Carles Peris: "La conselleria d'Agricultura ha imposat un pensament urbanita"

El secretari general de la Unió de Llauradors afirma que la consellera ha donat prioritat a les polítiques verdes retallant pressupost a l'agricultura

Carles Peris està decebut. La gota que ha desbordat el got de la seua decepció va ser el pressupost del departament de Mireia Mollà. Reforça medi ambient i retalla en agricultura imposant el que Peris defineix com a “pensament urbanita”.

Segons Peris, el medi ambient hauria de ser una política transversal, amb aportacions de tots els departaments i mantenint-lo al marge de l'agricultura. "Llevar de l'agricultura diu molt poc de la conselleria que porta eixe nom". Peris afirma que el sentiment és que “els han deixats tirats”.

I la sensació encara és pitjor perquè també se senten enganyats. El missatge de la consellera, segons Peris, és valent però només de cara a la galeria. La realitat és que des que Mollà passeja la cartera de consellera a penes ha passat res: huit ordres i poc més.

Res se sap dels huit milions d'euros promesos per a la citricultura després de la gran crisi de la campanya passada; cap mesura per a frenar l'abandó de les zones rurals; cap avanç en la llei de la cadena alimentària; la ramaderia, abandonada com el sector apícola i el de l'oli… I escasses esperances que res avance veient el pressupost que es destina per al desenvolupament de la que estava cridada a ser una de les eines principals per a modernitzar l'agricultura: la llei d'estructures agràries.

Peris demana als Reis Mags i al govern valencià polítiques netament agràries. Una miqueta més d'atenció perquè sense agricultura el medi ambient que tant defensa la consellera també es ressent.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?