Sociedad
Fauna

Menorca perd aus de ciutat

Ocells com pardals i vinjoles cada cop tenen més difícil viure a les poblacions de l'Illa i podrien desaparèixer

Els pardals aprofiten els forats de bastida per criar. / GOB Menorca

Mahón

La fauna d’ocells de ciutat està minvant a Menorca. Cada cop hi ha manco pardals i vinjoles. Així ho han detectat vàries entitats conservacionistes com SEO, SOM i GOB que ja han demanat a ajuntaments i Consell de Menorca que posin mesures per frenar aquesta pèrdua de biodiversitat.

Entre les peticions d’aquestes entitats destaquen divulgar la fauna urbana, la seva importància i els problemes que té; protegir els forats de bastida, que són molt emprats per les vinjoles per criar, a més de ser un element cultural; incloure als edificis públics caixes niu, o altres estructures adequades per a que els ocells hi puguin criar, com ja fan a ciutats com Còrdova, Saragossa o Segovia; incentivar que també els edificis privats puguin albergar nius; fer campanyes per a que no es destrueixin els nius de vinjolita.

A més es denuncia que hi ha qui destrueix els nius de fang que es fan als sostres, cosa que està prohibida. Un problema que es suma a d’altres i que afecta especialment a les orenelles. Les poblacions cada cop estan més urbanitzades i els ocells tenen més difícil trobar espais amb fang que puguin utilitzar per fer els nius.

Des del GOB s'avisa que si no tenim cura aquesta avifauna desapareixerà de Menorca en perdre els seus hàbitats naturals i les condicions necessàries per a viure.

SEO, SOM i GOB apunten que aquestes aus són importants per fer una ciutat o un poble més amable.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00