Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 15 de Diciembre de 2019

Otras localidades

La Generalitat no va espiar els ordinadors dels jutges segons el CGPJ

El poder judicial no ha detectat cap irregularitat després que l'any passat aparegués un missatge als ordinadors dels magistrats demanant l'accés als terminals

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha conclòs que el Departament de Justícia no va espiar els magistrats ni als funcionaris que treballen a Catalunya. La investigació oberta al juny, per aclarir si el Govern havia accedit indegudament a tractaments jurisdiccionals, ha resolt que no es va produir cap irregularitat ni intrusió en els ordinadors dels jutges. Alguns d'ells van rebre, el 2018, en els seus ordinadors un avís demanant permís per accedir al terminal. El CGPJ va obrir la investigació després que a les pantalles d'alguns treballadors aparegués un missatge sobre "vigència i aplicabilitat" informant sobre la possibilitat d'accés al terminal per part de l'Administració de Justícia per dur a terme tasques de "control i seguiment".

El missatge informava els magistrats que la Generalitat podia accedir als terminals emparats en una instrucció del 2018 i els demanava accés per a poder seguir usant l'ordinador. Els jutges es van queixar al Consell, que va començar a investigar. La Generalitat va explicar, aleshores, que el missatge s'havia enviat a tots els usuaris de l'Administració i que, quan es van adonar que arribava als jutges, van parar d'enviar l'alerta informàtica.

El personal del CGPJ va visitar el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat per informar-se sobre el funcionament dels equips de la judicatura, a més de revisar in situ els materials. Ara, el Centre de Documentació de Judicial del CGPJ, després de tancar el cas, dona per bona l'explicació del departament de Justícia, que recorda que van enviar el missatge als jutges "per error" i que ha pres mesures "perquè no es torni a repetir".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?