Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 11 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El Consell retira 23 tones de plantes invasores de la xarxa Natura 2000

Destaca la presència de carpobrotus i kikuyu com a grans amenaces per a la flora autòctona

Els especialistes lleven la flora invasora inclús dels penyals. /

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha aconseguit retirar en el que portem d’any 23.720 kg de vegetació exòtica invasora de zones protegides. Així ho ha anunciat la pròpia Agència. Aquestes 23 tones es sumen a les 65 que ja es van extreure entre 2017 i 2018.

Són unes feines executades per un equip de treball dirigit per un especialista dins del programa de control d’espècies invasores. Les feines d‘erradicació han tingut lloc devora de Maó, Alaior i Ciutadella i van acabar al novembre. La superfície total tractada durant aquest any ha abastat aproximadament 450.000 m² de terreny protegit comprès dins de la Xarxa Natura 2000 de l'illa de Menorca.

La vegetació extreta enguany ha correspost principalment a espècies com el kikuyu o el carpobrotus. Des de l’Agència es recalca que les espècies invasores són una de les principals causes de la pèrdua de la biodiversitat mundial, i la primera causa a nivell d'illes.

La línia d'actuacions per a l'erradicació i control d'espècies exòtiques invasores es realitza des de fa 3 anys gràcies a una subvenció concedida per la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear en el marc d'un conveni de col·laboració amb el Consell Insular per a la protecció de la Reserva de Biosfera. Pel que fa a la flora invasora, el projecte ha comptat enguany amb un pressupost de 22.000 €.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?