Sociedad
Sanidad pública

L'IB-Salut obre una drecera per rebre rehabilitació

Els metges de família podran prescriure el tractament sense necessitat de passar abans per un especialista del Mateu orfila

Serà més fàcil rebre a partir d'ara el tractament de fisioteràpia. / Ràdio Menorca

Mahón

A partir d’aquest dilluns, dia 2 de desembre, es podran derivar pacients amb determinades afeccions directament als gabinets de fisioteràpia des de les consultes de medicina de família sense haver d’atendre’ls prèviament al Servei de Rehabilitació. Així ho ha anunciat la Direcció de l’Àrea de Salut de Menorca que ha introduït canvis al Servei de Rehabilitació de l’Hospital Mateu Orfila amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera.

A partir d’ara, quan en una consulta de medicina de família es diagnostiqui clarament una lumbàlgia, una cervicàlgia o una gonàlgia es podrà cursar una sol·licitud de cita perquè els pacients puguin ser atesos directament per un fisioterapeuta.

El Servei de Rehabilitació és ara mateix l’únic amb pacients que han d’esperar més de 60 dies per ser atesos. La circumstancial situació de la manca de professionals que es va patir a començament d’any va fer que s’arribàs a la punta màxima de 720 pacients que havien d’esperar més de dos mesos per tenir cita, una xifra que s’ha aconseguit reduir a una tercera part, de manera que el 14 de novembre hi havia 247 pacients en la llista d’espera. En aquests moments, els tres especialistes del Servei estan passant consulta, un fet que també contribuirà a reduir les llistes d’espera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00