Directo

CONSEJO DE MINISTROS Más dinero contra la violencia machista y el programa para duplicar los cribados neonatales

Sociedad
Inmigrantes

La meitat dels immigrants es senten discriminats a Balears

La Fundació Gadeso analitza el sentiment dels nouvinguts a les Illes vers els residents autòctons

Els immigrants ens veuen una mica racistes. / Carabo Spain/PIXABAY

Mahón

La meitat dels immigrants se senten discriminats a les Illes. Així ho indica el darrer Quadern Gadeso que analitza com ens veuen els integrants d’aquest col·lectiu. Un 49% afirma sentir-se discriminat mentre que un 41% opina el contrari. De tota manera la percepció varia lleugerament quan se’ls pregunta si es senten ben tractats. Un 42% opina que molt o bastant ben tractats per un 57% que afirma que se senten poc o gens ben tractats. A més, la percepció varia segons l’origen d’aquests immigrants. Magrebins i subsaharians es senten pitjor tractats que els europeus de l’est o els xinesos. Tots ells però, s’han sentit al·ludits els darrers mesos quan han tornat a entrar en el debat polític com arma entre partits.

Una altra dada a tenir present és el grau d’arrelament. Mentre que entre els immigrants de primera generació hi ha molta igualtat entre els qui retornarien al seu país d’origen si poguessin, els seus fills tenen clar que es volen quedar a les Illes. Dos de cada tres opinen així i només un 17% tornaria al país dels seus pares.

Els principals problemes que afecten a aquest col·lectiu són l’atur en un 68%, els motius econòmics en un 60, l’accés a l’habitatge en un 58% i el racisme en un 31%

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00