Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 09 de Diciembre de 2019

Otras localidades

La dona assassinada al Prat va intentar denunciar el seu marit fa un mes

Al juny la seva parella la va apallissar però, segons fonts jurídiques, l'Hospital de Bellvitge no va enviar l'informe mèdic als jutjats

()

La dona assassinada aquest dilluns pel seu marit al Prat de Llobregat ja va ser agredida el 25 de juny. La van atendre a l'Hospital de Bellvitge, que segons fonts jurídiques, no va fer trasllat de les lesions als jutjats. Durant les últimes setmanes de la seva vida va intentar divorciar-se del seu assassí i interposar també una denúncia per maltractament, però sense l'informe mèdic va témer que el jutge no la cregués. L'hospital s'ha negat a facilitar cap informació al·legant motius de confidencialitat.

Es deia Yúlia i tenia 41 anys. Fa quatre mesos, el seu marit la va agredir i ella va anar a l'Hospital de Bellvitge. Segons les seves advocades, va dir que havia estat ell qui l'havia apallissat, però que, de moment, no volia denunciar. Tot i això, per llei els hospitals estan obligats a enviar una còpia telemàtica de l'informe mèdic al jutjat d'incidències que és l'encarregat de traslladar-ho al jutjat de guàrdia de violència de gènere. El tribunal no va rebre res, segons fonts judicials, que assenyalen que, si no es va investigar el cas de la Yúnia, és perquè els sanitaris no van informar correctament.

Quatre mesos després, la Yúlia decideix divorciar-se, perquè, segons les seves advocades, creu que "la situació és insostenible". Les lletrades l'acompanyen al jutjat per denunciar per maltractament el seu marit, un home espanyol de 44 anys. No troben a cap dels jutjats de l'Hospitalet ni del Prat l'informe mèdic, que hauria d'haver servit per informar a Mossos i obrir una investigació d'ofici.

Sense aquest comunicat mèdic, les advocades van témer que el jutge no la cregués. "En violència de gènere, la credibilitat de les denúncies és inversament proporcional al temps transcorregut des que van passar els fets", explica Marisa Fernández, una de les advocades de Dones Juristes, que assessoraven la Yúlia i per qui la seva mort ha suposat un cop molt dur. "Si fa temps de l'agressió, sempre sorgeix la pregunta: Perquè interposa ara la denúncia? Vostè es vol divorciar i vol treure algun avantatge?", afegeix Fernández. Un mes després, la Yúlia ha mort assassinada a mans del seu marit, amb 3 tres fills menors.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?