Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 24 de Febrero de 2020

Otras localidades

El mar s'ha menjat 60 metres de la platja de Cala Blanca

L'OBSAM constata el retrocés de la costa a zones urbanes i amb molta pressió humana

Cala Balnca ha perdut molta platja per la pressió humana. /

La platja de cala Blanca a Ciutadella ha retrocedit 60 metres des de 1956. De mitjana, la costa illenca ha perdut des d’aquell any quatre metres de terra per la pujada del mar. Així ho indica l’estudi que està desenvolupant l'Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), amb el grup de recerca BIOGEOMED de la UIB. Es tracta d’un projecte en el qual analitzen l'evolució de la línia de costa en 50 platges de Menorca des de 1956.

L'estudi es porta a terme amb fotografies aèries i recuperant imatges i postals antigues per detectar els canvis al litoral.

A manca de les conclusions finals de l’estudi que es sabran l’any que ve el que sembla clar és que les platges urbanes o amb més pressió humana són les que més pateixen ja que les de zones protegides com les d’Es Grau han guanyat uns 20 metres de terreny al mar.

Aquest fet es pot constatar a d’altres indrets, fins i tot dins d’una mateixa platja com és el cas de Son Bou amb els seus dos kilòmetres i mig d’arena. La zona amb més pressió de la gent haperdut espai mentres que l'espai protegit s'ha mantingut.

El Grup Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic va anunciar el passat mes de setembre que l'augment de el nivell de la mar podria arribar a ser de gairebé un metre en 2100.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?