Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

Mireia Mollà: "No hi ha hagut retallades en el meu departament"

La consellera d'agricultura es defén de les crítiques: la política mediambiental és transversal i beneficia també als agricultors

Consellera Mireia Mollà /

En La Llavor, la consellera ix al pas de les crítiques, dures, llançades pels responsables de les dos principals associacions agràries de la Comunitat: AVA i la Unió de Llauradors. Mollà no es considera “urbanita”, assegura que l'única cosa que fa és gestionar el que té seguint la línia obligada per l'actual situació d'emergència climàtica.

Insisteix que el "mediambientalisme" és transversal i també pot considerar-se com a política plenament agrària. Posa un exemple: les obres que permeten ser més sostenibles abarateixen costos. I conclou, davant les crítiques rebudes per les retallades pressupostàries que només han afectat els departaments directament agraris de la seua conselleria, que no són tals. Que de retallades, res… que la prioritat era resoldre els problemes endèmics de falta de personal d'eixa conselleria. I això també és fer política agrària.

Quant a les crítiques pel seu immobilisme davant problemes concrets, Mollà també les nega. Afirma que, per exemple, en matèria citrícola per a evitar noves crisis com la de la temporada passada, s'està treballant en diverses línies. Sol·licitant a Europa que hi haja igualtat en els controls portuaris de tota la Unió després que el lobby citrícola sud-africà haja instat a evitar els ports espanyols per a no patir eixos controls.

També anuncia una trobada del secretari autonòmic a Brussel·les per a posar en valor la recuperació de Intercitrus, “una eina adormida”, afirma la consellera, que compta amb tot el suport del seu departament per a complir la funció que demanda Europa. Les interprofessionals són les encarregades de fer el paper de lobbies en el si de la Unió en convertir-se en punt de trobada de tots els actors d'un sector.

Nega també Mireia Mollà que la Llei d'Estructures Agràries estiga en un calaix per falta de dotació pressupostària. És més, assegura que pot desenvolupar-se ja en molts punts però que ha de ser el propi sector el que prenga la iniciativa perquè, si bé el minifundisme ha d'entendre's com un valor afegit pel que suposa de democratitzar el camp, no és menys cert que la unió fa la força.

I davant la reforma de la PAC, la Política Agrària Comuna, la consellera afirma que ja han comunicat al ministeri les seues peticions que passen, bàsicament, pel respecte a l'agricultura mediterrània i les seues peculiaritats. Però lamenta no conéixer el document definitiu que amb les aportacions de les autonomies ha presentat el ministeri.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?