Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 23 de Enero de 2020

Otras localidades

"Som esclaus de la imatge de Paco Martínez Soria"

El Fòrum per la Nova Ruralitat reclama la "discriminació positiva" de l'entorn rural i la fi de les polítiques basades en "clientelisme" que no han funcionat

El Fòrum per la Nova Ruralitat reuneix professionals de diversos àmbits amb la Universitat Jaume Primer de Castelló. Centren el seu treball a buscar eixa nova ruralitat que fuig, primer que res, d'una dicotomia falsa: entorn rural i entorn urbà. Jordi Marín, portaveu del col·lectiu, explica que no és vàlida per a definir a la nostra societat.

La despoblació del món rural, el 80% del territori de la Comunitat, és fruit d'unes polítiques concretes basades en una forma equivocada d'entendre el territori. Equivocada perquè no podem permetre'ns que el 80% d'eixe territori estiga inactiu. Això és una llosa sobre la nostra productivitat basada en la costa i que oblida tota la resta.

I lamenta que per combatre això s'aposte per polítiques clientelistes, basades en peticions dels alcaldes. Alguna cosa que no ha funcionat. El camí és la discriminació positiva. No es pot tractar de la mateixa forma a l'emprenedor en l'entorn rural que en l'entorn urbà, on compta amb tots els serveis.

La nova ruralitat compta amb tots. No en va de diversos àmbits professionals procedeixen els membres del Fòrum. L'espai rural no és només agrari, pot ser seu de molts altres tipus de negoci i una excel·lent opció de futur.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?