Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 22 de Enero de 2020

Otras localidades

Urgències del Mateu Orfila milloren l'atenció al pacient

Romà Julià anuncia nour protocols per a que la gent es senti més ben tractada

Urgències disposa de noves butaques per esperar resultats de les proves diagnòstiques. /

El Servei d’Urgències de l’Hospital Mateu Orfila ha posat en marxa un pla de millores amb l’objectiu d’agilitzar l’assistència dels pacients en funció del seu nivell de gravetat i, per tant, millorar l’experiència i el grau de satisfacció dels usuaris d’aquest servei. Es tracta de canvis organitzatius que tenen a veure amb ajusts de circuïts interns i la implementació de nous protocols, i que ha coincidit, a més, amb el canvi del programa informàtic que s’utilitza per al triatge dels pacients per determinar la gravetat del seu estat en funció d’una codificació estàndard que va del nivell 1 per al casos de risc vital evident fins al nivell 5 per a casos no urgents i que permeten una demora en l’atenció.

Segons explica el cap del Servei d’Urgències, el doctor Bernardo Pax, un dels elements que fa possible una atenció més ràpida passa per aconseguir una major rotació en els boxs. Amb aquest objectiu, s’han introduït dues mesures: d’una banda, s’ha habilitat una sala d’espera interna a la qual els pacients que ja han estat atesos en un box per part de l’equip mèdic es poden traslladar per esperar el resultat de proves diagnòstiques d’una manera confortable; i, de l’altra, els pacients que fa 4 hores que reben tractament en un box i es preveu que l’assistència s’hagi de perllongar es traslladaran a la zona dels llits d’observació, on seran atesos fins que rebin l’alta mèdica o se’n decideixi l’ingrés hospitalari.

Un altre canvi que ja s’ha posat en funcionament és la reavaluació dels pacients classificats de nivell 4 o 5 que portin més de tres hores d’espera. En aquesta situació, el pacient tornarà a ser atès pels professionals d’infermeria que s’encarreguen del triatge per verificar que, durant aquest temps, no ha empitjorat el seu estat de salut ni s’ha avançat en nivell de gravetat.

Per altra banda  el Servei d’Urgències ha atès, el 2019, un total de 28.185 urgències, la qual cosa representa un increment del 5,03 % respecte de l’any anterior. Les visites per dia han passat de 74 a 77, una mitjana que se supera els mesos de temporada i arriba als 109 pacients a l’agost, mentre que la resta de l’any se situa al voltant dels 70 pacients/dia. El 60 % de les urgències ateses a l’Hospital són de nivell 4 i 5 (els més lleus). Els casos de triatge de nivell 3 han estat un 34 %, mentre que els pacients més crítics (de nivell 1 i 2) representen un 6 % del total. Per altra banda, el nombre d’ingressos urgents del total de visites que han arribat al servei ha passat de 3.895 a 4.036 casos. D’aquests, els més freqüents han estat ingressos a medicina interna (un 35 %), cirurgia (14 %) i traumatologia (11,31 %), mentre que els ingressos a l’UCI suposen el 4,6 % del total. Romà Julià és el gerent de l’hospital.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?