Sociedad
Ferias gastronómicas

Menorca va per primer cop a Madrid Fusión

Foment del Turisme farà gala de la seva designació com a Regió Gastronòmica Europea

El formatge illenc serà ben present un any més a Madrid Fusión. / Radio Menorca

Mahón

Enguany, Menorca participarà per primera vegada a Madrid Fusión, que celebra la seva divuitena edició entre els dies 13 i 15 de gener al recinte d’IFEMA. La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha pres la decisió d’incorporar la cita gastronòmica a la seva planificació de fires del 2020 com a part de l’estratègia que seguirà per promocionar l’illa com a destinació gastronòmica sostenible i en la qual jugarà un paper destacat la designació, acordada per l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), com a Regió Europea de la Gastronomia 2022.

En la seva primera incursió en un dels certàmens gastronòmics de referència a nivell mundial, la FFTM, d’acord amb el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, impulsor del projecte Made in Menorca, ha decidit donar la veu als productors de l’illa com a representants d’una forma de fer única, autèntica i responsable.

“Creiem imprescindible estar presents en una de les fires gastronòmiques més importants del món, més encara després d’haver estat declarats Regió Europea de la Gastronomia 2022. Des de la fundació ens hem marcat com a línia estratègica el posicionament de Menorca com a destinació gastronòmica sostenible amb l’objectiu de guanyar en diversificació i qualitat. Tenim una recursos naturals únics, una xarxa de productors i empreses agroalimentàries competitiva i uns professionals de la restauració de primer nivell. I ara també el compromís per projectar tot aquest capital al món” afirma Susana Mora, Presidenta de la Fundació Foment del Turisme de Menorca

Hi seran de forma presencial Embotits RAIMA, Bodegas Binifadet, Torralbenc, Vermella Menorquina i Micaldo, que donaran a conèixer els seus productes al temps que divulguen les seves qualitats.

No seran, però, les úniques empreses amb presència a l’estand de Menorca. Cediran producte per a la seva exposició el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Mahón-Menorca, Gin Xoriguer, Licors Biniarbolla, Sa Sucreria, Can Rizal, Peixateria Sa Llotja, Bolets de Menorca, Es Caragol de Menorca i els productors dels olis Morvedra i Pont Modorro. A més a més, el CRDO i Gin Xoriguer reforçaran la imatge de la marca Menorca des dels seus propis estands.

El nom de Menorca també sonarà a l’espai de debat. I és que Pep Pelfort, membre del consell científic de l’Institut Menorquí d’Estudis, pronunciarà dimarts 14 de gener una ponència amb el títol “Genealogia de la salsa maonesa, la salsa menorquina”. En la presentació l’acompanyarà Juanlu Fernández, de LÚ, Cocina y Alma. Afirmen des de l’organització de Madrid Fusión: “El producte d’origen menorquí més famós i consumit del món, salsa estrella de nombrosos plats i receptes internacionals, és la maonesa. Les controvèrsies sobre la ‘paternitat’ no han cessat en els darrers 250 anys. En Madrid Fusión 2020, l’investigador Pep Pelfort s’encarregarà de revisar els precedents, traçant la genealogia de la salsa maonesa, la salsa menorquina.”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00