Sociedad

El producte menorquí conquereix la fira gastronòmica de Madrid Fusión

El Consell redobla l'aposta per la gastronomia com a motor turístic de Menorca

CIMe

Mahón

El Consell Insular redobla l’aposta de promocionar Menorca a través de la gastronomia i el producte local i, juntament amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca, participa enguany per primera vegada a la prestigiosa fira gastronòmica Madrid Fusión.

La delegació menorquina, integrada per un total de 15 empreses diferents, va viure ahir ja la primera jornada de la fira. Una primera jornada que deixava bones sensacions entre els participants. És el cas per exemple dels productors de vaca vermella menorquina, que per primera vegada surten de l’illa a promocionar aquest producte. Considerada pel Ministeri d'Agricultura com a raça 100% autòctona, la vaca menorquina és una espècie en perill d'extinció que ha augmentat de manera considerable el seu cens en els darrers anys. L'any 2001, hi havia unes 400 vaques vermelles. L'any passat, se'n van comptabilitzar 2.023, de les quals 1.500 eren mares reproductores.

A més dels ramaders de vaca menorquina participen de la fira una quinzena d’empreses illenques com són el formatge amb denominació d’origen Mahón-Menorca, Embotits RAIMA, Bodegas Binifadet, Torralbenc, Micaldo, Gin Xoriguer, Licors Biniarbolla, Sa Sucreria, Can Rizal, Peixateria Sa Llotja, Bolets de Menorca, Es Caragol de Menorca i els productors dels olis Morvedra i Pont Modorro.

El fet que les empreses participants siguin directament productors i no tant restauradors obeeix a l’aposta feta des de la conselleria d’economia i territori. Segons apunta el conseller Miquel Company, la base d’una bona gastronomia es troba en el producte. És el primer element, sense el qual no es pot construir una bona cuina.

Per això, en el primer any a Madrid Fusión s’ha centrat la imatge de Menorca en el producte, un producte fresc i de qualitat, natural i sostenible.

Company ha destacat també la importància d’integrar tot els sectors productius de l’illa amb el sector de la restauració i la hostaleria per dinamitzar l’economia local i enfortir la marca Menorca com a destinació turística.

S’ha de destacar també que durant la jornada d’aquest dilluns la cuinera Sira Veiga, del restaurant Sa Pedrera des Pujol va aconseguir el segon lloc en el Premi Pastisser Revelació 2020 amb el postre "Revolució del formatge".

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00