Sociedad
CENTRE PENITENCIARI

Un informe determinarà possibles mancances en la seguretat de la Comella

Rossell anuncia la contractació d'experts francesos per tal d'analitzar la situació que va propiciar la fugida d'un pres a l'octubre

Interior ha encomanat un informe amb experts francesos per analitzar si el centre penitenciari de la Comella pateix mancances de seguretat. / Arxiu

Andorra la Vella

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rosell, ha anunciat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres la contractació de professionals francesos vinculats al ministeri de Justícia per tal d'elaborar un informe que detecti possibles mancances pel que fa a la seguretat del Centre penitenciari de la Comella.

Aquesta decisió s'ha aprovat arran dels fets succeïts el 29 d'octubre, quan un intern va aconseguir fugar-se del centre escalant un dels murs per saltar posteriorment a l'exterior, i finalment va ser capturat pel Cos de Policia el mateix dia dels fets. El fugat estava en presó provisional per furts amb força i residia en un mòdul de baixa seguretat.

Noves incorporacions al centre penitenciari

Durant la roda de premsa, Rossell també ha informat del nomenament de set nou agents penitenciaris després que hagi finalitzat el període de prova. Els set agents, tots ells homes, van ser nomenats com a funcionaris en període de formació en els edictes dels dies 10 de gener i 28 de febrer de l'any passat i es van formar del 12 de març al 26 d'octubre. Un cop passats aquests processos de manera satisfactòria, es va iniciar el període final de prova entre el 28 de novembre del 2018 i el 27 de novembre del 2019.

Rossell ha posat en relleu que amb aquestes incorporacions el centre penitenciari compta amb 58 agents però ha declarat que hi ha departaments en els quals hi manca personal. Davant del fet que tots els nous agents siguin homes, el ministre ha aclarit que en feines com aquesta és el gènere masculí qui mostra un major interès però, tot i això, ha manifestat que "de cap manera exclou les dones".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00