La LlavorLa Llavor
Sociedad
La Llavor

AVA i la Unió de Llauradors denuncien que les ajudes de la DANA de setembre no han arribat

AVA i la Unió de Llauradors denuncien que les ajudes de la DANA de setembre no han arribat encara

La llavor (25/01/2020)

La llavor (25/01/2020)

29:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1579938109964/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Les dos principals associacions agràries, en les seues primeres estimacions, parlen de danys milionaris. Danys que afecten cítrics i hortalisses de temporada. També alerten de les moltes infraestructures agrícoles destrossades.

Com mai plou a gust de tots, des de la Unió de Llauradors, Ferran Gregori també explica que per als cultius d'interior, i en general per a aquells que no estan en plena producció el temporal, ha sigut molt positiu.

Però a les associacions agràries els preocupen els danys. Per això demanen serietat a les administracions. Al setembre passat, després de la gota freda, es va anunciar el mannà. Hui eixes ajudes ni estan ni s’esperen. Ferran Gregori ho explica i afig que per a accedir a eixes ajudes és necessari tindre una relació clara dels danys.

I a tot açò, AVA i la Unió de Llauradors sí que coincideixen plenament. Perquè encara són més els agricultors sense assegurança que amb assegurança. I perquè les pòlisses no cobreixen moltes de les destrosses en temporals com Gloria. Per això Isidro López, tècnic d'assegurances d’AVA, se suma a la crítica i també recorda les promeses incomplides de setembre.

A més, en La Llavor...

Parlem amb la càtedra Terra Ciutadana del reconeixement per part de l'ONU, a través de la FAO, de l'horta com a Patrimoni Agrícola Mundial. L'horta ja és SIPAM i expliquem què vol dir això.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00