Sociedad
CAS BPA

El Tribunal de Corts resoldrà a finals d'abril les demandes de les defenses

La primera fase d'aquest judici ha finalitzat aquest dimecres un cop s'han exposat les qüestions prèvies dels 24 processats

Represa del judici de la primera causa de BPA el passat dilluns. / Albert Sanjuan Ràdio SER Principat d'Andorra

Andorra la Vella

El Tribunal de Corts no resoldrà fins a finals d’abril si hi ha hagut mancances greus en la instrucció de la primera causa de BPA.

La primera fase d’aquest judici ha finalitzat aquest dimecres un cop s’han exposat les qüestions prèvies que quedaven pendents i que han plantejat els advocats dels 24 processats. El president de la sala, Enric Anglada, abans de suspendre la vista ha explicat que fins d’aquí tres mesos no es resoldran aquestes qüestions

En aquesta tercera jornada s’ha tornat a debatre sobre la incorporació d’escoltes telefòniques corresponents a d’altres causes i d’uns correus incorporats a la causa i que prové de l’anomenat cas “Puerta”. Elements derivats de causes estrangeres i que afectarien al dret a la intimitat i al secret de les comunicacions. Precisament, aquesta darrera causa ha provocat l’enuig dels lletrats defensors que ho han exposat, Antoni Riestra i Josep Anton Silvestre quan el fiscal general, Alfons Alberca ha donat detalls de fons.

Riestra l’ha acusat d’intoxicar, mentre que Silvestre ha dit que es va equivocar quan va demanar la seva recusació i li ha demanat que abdiqui.

Silvestre ha demanat que es retornés el sumari i que es tornés un cop s’haguessin tret aquelles proves que no eren vàlides. En aquest sentit, el tribunal considera que fins que no es resolguin les qüestions prèvies no es podrà decidir sobre aquest aspecte.

Pel que fa a les escoltes telefòniques, tant Riestra com Silvestre han tornat a citar la sentència Campos per demanar que es treguin del sumari les converses d’un dels seus clients perquè provenen d’altres causes. El fiscal general, Alfons Alberca, ha remarcat que aquesta qüestió es porta discutint des del 2004 i que hi ha jurisprudència favorable. En aquest sentit, ha tornat a destacar els convenis internacionals.

Más información

A hores d’ara no se sap que es tornarà a reprendre, però el què és segur és que abans de la tardor no serà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00