La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Fruitlogistica, aparador de novetats: de com produir més amb menys aigua i menys nitrogenats

L'empresa valenciana Frutinter ho ha aconseguit i produeix més "clemenules" amb menys aigua i menys nitrogenats

La llavor (08/02/2020)

La llavor (08/02/2020)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1581146406059/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Van ser els productors de raïm de vi els pioners. Els primers que van col·locar sensors en les plantes. Al tronc, a les fulles, al sòl, sota terra… per a saber quanta aigua, quants fitosanitaris necessita una planta per a produir més i millor. Frutinter ho ha portat a la citricultura i els resultats, amb els números a la mà, són més que interessants. Un sensible augment de la producció unit a una sensible disminució d'aigua i d'abonaments nitrogenats.

Javier Usó Prades està al capdavant de Frutinter Societat Limitada i explica que és "agricultura de precisió". Una manera de caminar cap al futur sense necessitat de fer res més que interpretar bé les dades.

I sí, és possible per a altres cultius. De moment treballen ja en estendre-ho a altres varietats de cítrics. Per a veure si els números són tan bons en varietats primerenques i tardanes. I no és car, el cost és absolutament assumible i el retorn, incontestable.

I és només una de les moltes novetats presents en Fruitlogística, la gran fira agroalimentària de Berlín, a la que enguany han acudit 85 empreses valencianes, 30 sota el paraigua de la Generalitat, amb l'objectiu de renovar la confiança dels mercats, buscar nous i, com hem dit, presentar novetats.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00