Sociedad
Coronavirus

El Mateu Orfila es prepara pel coronavirus

Els diferents departaments aprenen els protocols a seguir davant d'un posible cas a l'Illa

Els professionals sanitaris del Mateu Orfila han conegut avui com actuar davant una alerta per coronavirus. / Quatre Vents

Mahón

El saló d’actes de l’Hospital Mateu Orfila ha acollit avui matí una sessió informativa  dirigida als professionals amb l’objectiu d’explicar en què consisteix el SARS-CoV-2, conegut com a coronavirus, i les mesures de detecció i control que s’han establert a l’Àrea de Salut de Menorca, recollides en un protocol d’actuació que es va adaptant i actualitzant seguint, en tot moment, les directrius de les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en funció de la informació que hi ha disponible sobre els casos d’infecció per coronavirus. La sessió ha anat a càrrec de la doctora Tamara Contreras, directora mèdica de l’Hospital i membre del Comitè Assessor Balear per al coronavirus; la doctora Eva Rosselló, microbiòloga de l’Hospital; i Alba Jiménez, infermera de la Unitat de Qualitat.

La doctora Contreras, ha obert la sessió amb un clar missatge de tranquil·litat cap al professionals i cap a la ciutadania : “Estem en alerta i preparats avant un possible cas d’infecció, però no alarmats”. Ha explicat les passes que s’han fet es de que la OMS es va reunir per primera vegada per tractar el brot per aquest nou virus, constituint un equip de feina format per la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca; especialistes en Microbiologia, Medicina Interna, Medicina Intensiva, Pediatria, infermeres d’infeccioses, de qualitat i seguretat del pacient; coordinador del 061 i el cap de manteniment. El protocol contempla tots els passos que s’han de fer davant un cas en investigació per possible SARS-CoV-2 així com les mesures que s’han adoptar de cara a les persones que hi hagi estat en contacte.

Els especialistes han recordat que la taxa de mortalitat del SARS-CoV-2 fora de la Xina no arriba ni al 0,4 % dels casos i que no es transmet per aire sinó per contacte i per gotes, i per tant el més important per a la prevenció és el rentat de mans i mantenir una distància d’entre 1 i 2 metres respecte de les persones que tenen símptomes, com passa amb altres malalties que tenen les mateixes formes de transmissió.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00