Sociedad

Nova picabaralla ERC-JxCat a propòsit del decret d'admissió d'alumnes

Junts per Catalunya defensa que es retardi l'aprovació del decret que exigirà més implicació a l'escola concertada en l'escolarització dels alumnes amb pocs recursos, fins a millorar el finançament dels concerts

El departament que dirigeix el republicà Josep Bargalló vol aprovar-lo abans que Torra convoqui eleccions

Alumnes a una aula de l'escola Sant Ignasi de ManresaACN

Barcelona

Junts per Catalunya diu que l’escenari ideal seria aprovar alhora el decret d’admissió i els de concerts, que ha d’incloure un increment de pressupost per a la concertada.

I si el departament que dirigiex Josep Bargalló manté la idea d’aprovar un abans que l’altre, els seus socis li demanaran que el text inclogui una clàusula per condicionar el nivell d’exigència a la concertada, a l’hora d’escolaritzar alumnes amb necessitats educatives específiques a que s’incrementin els recursos disponibles al pressupost.

En declaracions a Ser Catalunya el responsable d’educació del grup parlamentari de JxCatalunya, Xavier Quinquillà assegura que no convé “precipitar” l’aprovació del nou decret d’admissió i que cal tenir “la suficient paciència com per aconseguir els amplis consensos que han de garantir la plena aplicació del que diu el decret”. Quinquillà remarca que al projecte de pressupostos d’enguany no es contempla cap partida pressupostària per compensar a les concertades per aquest esforç que se’ls vol demanar ja el proper curs 2020/21 amb els alumnes que arribin al sistema fora del termini habitual de la matriculació.

La conselleria assegura que l’aplicació del decret no serà immediata i que hi ha marge per dotar recursos econòmics sigui a través dels pressupostos de l’any 2021, sigui amb la memòria econòmica que acompanyarà el decret d’admissió. Però Junts per Catalunya vol que aquest compromís s’expliciti i que si el decret d’admissió s’aprova abans del de concerts, al text s’inclogui una clàusula que digui que l’aplicació del decret serà “gradual, en funció de les possibilitats econòmiques pressupostàries del departament”.

El consell escolar va aprovar ahir al vespre, per amplia majoria, el seu dictamen sobre el projecte de decret d’admissió, que en línies generals avala la proposta del govern. USTEC i la patronal de la concertada han anunciat que presentaran vots particulars al dictamen.. els uns perquè consideren que el decret no canvia res i perquè s’oposen a que es doni més diners a la concertada i la patronal d’aquests centres perquè volen que es blindi el dret d’elecció de les famílies i que el departament no tanqui cap grup abans de les preinscripcions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00